Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Loutrakiblog.gr: Δεν πληρώνει η Διευθύντρια Οικονομικού την μεταφορά των σκουπιδιών στην Τρίπολη!

- Advertisement -

αποκάλυψη

Πολλές ημέρες τώρα υπάρχει η συζήτηση γιατί ο δήμος Κορινθίων εντάσσεται στους δήμους που δεν έχουν πληρώσει το οικονομικό αντίτιμο που προβλέπεται από την σύμβαση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων για την μεταφορά των σκουπιδιών του στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ. Ο δήμος Κορινθίων έλαβε την απόφαση αναπροσαρμογής για την πληρωμή σε συνεδρίαση του μηνός Ιουνίου και προς τούτο δημιουργήθηκαν τα ερωτήματα τα οποία σήμερα έρχεται να απαντήσει το loutrakiblog έχοντας παρακολουθήσει την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου.

Η Διευθύντρια οικονομικού του δήμου Κορινθίων, σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν από τον Δήμαρχο, αρνείται να πληρώσει τα ποσά εάν δεν έχει στα χέρια της απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία να λέει πως συμφωνεί το Δημοτικό συμβούλιο με την απόφαση που έχει λάβει η εκτελεστική επιτροπή του ΦΟΔΣΑ και αφορά την τιμολογιακή πολιτική της μεταφοράς των απορριμμάτων!!!!

Το θέμα έθεσε ως κατεπείγον στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος υπό το βάρος της εκπνοής του δεύτερου τελεσιγράφου της περιφέρειας προς τους δήμους που δεν έχουν πληρώσει – εκπνέει σήμερα- και βεβαίως της προοπτικής η Κόρινθος να γεμίσει με λόφους απο σκουπίδια εν τω μέσω του καλοκαιριού! Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η απόφαση που ζητά η διευθύντρια είναι εκ του περισσού αφού υπάρχουν οι αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ ωστόσο υποχρεούται να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού ουσιαστικά έχει τεθεί veto στην πληρωμή!!!!

Μπορεί η διευθύντρια οικονομικού να θέτει τέτοιο veto και να απειλείται η πόλη να μετατραπεί σε χωματερή εν τω μέσω του Αυγούστου; Ο Νίκος Σταυρέλης ακριβώς αυτό το σημείο έθιξε στην τοποθέτηση του λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία διάταξη που να προβλέπει πως το δημοτικό συμβούλιο πρέπει και μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση.

“Κανένα κατεπείγον καταψηφίζουμε διότι δεν υπάρχει. Μας στείλατε την εισήγηση της εκτελεστικής του ΦΟΔΣΑ χωρίς ενημέρωση για το τι έχει συμβεί. Θέλω εισήγηση από υπηρεσία του δήμου που να λέει ότι ο δήμος είναι αρμόδιος να εγκρίνει την τιμολογιακή πολιτική της μεταφοράς των απορριμμάτων. Εμείς εδώ, επειδή μειοψήφησε όπως λέτε  ο δήμος μας στον ΦΟΔΣΑ αν  καταψηφίσουμε τι σημαίνει; Ότι δεν θα πληρώσουμε; Δεν υπάρχει αρμοδιότητα. Υπάρχουν εκπρόσωποι  του δήμου στο ΦΟΔΣΑ, ποιος ζητάει μια τέτοια απόφαση; Εγώ δεν θα συμμετέχω” ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

“Την απόφαση την ζήτησε η οικονομική διευθύντρια γιατί αλλιώς δεν πληρώνει. Αν δεν πάρουμε απόφαση η διευθύντρια δεν θα πληρώσει και τα σκουπίδια θα μείνουν στην πόλη! Είναι εκ του περισσού κατά την άποψή μου αλλά σας ζητώ να ψηφίσουμε όπως έκανε και η Τρίπολη η οποία έχει ήδη πληρώσει” απάντησε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Στην απόφαση που έλαβε ο ΦΟΔΣΑ και μειοψήφησε ο δήμος Κορινθίων ορίζεται πως όλοι οι δήμοι θα πρέπει να συμβάλουν στο οικονομικό κομμάτι για τους απομακρυσμένους δήμους της περιφέρειας ώστε να καταστεί εφικτή η μεταφορά των απορριμμάτων τους. “Μειοψηφήσαμε ως δήμος αλλά πως γίνεται να μην εφαρμόσουμε μια απόφαση η οποία έχει ληφθεί από ένα όργανο που λειτουργεί δημοκρατικά;’ αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Η απόφαση που η οικονομική υπηρεσία ζήτησε ελήφθη κατά πλειοψηφία με 10 θετικές ψήφους, 8 αρνητικές και μια λευκή από τον Σταύρο Κεφάλα. 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog