Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Κόρινθος υδροδοτεί την Βόχα – Σε “λήθαργο” η Περιφέρεια

- Advertisement -
Το θέμα της λειψυδρίας στην Βόχα απασχόλησε πολλές συσκέψεις, προκάλεσε πολλές συγκεντρώσεις ακόμα και πορείες διαμαρτυρίας, τρείς μήνες μετά η μόνη ουσιαστική κίνηση είναι η υλοποίηση της δέσμευσης της Κορίνθου πως θα συνδράμει στην ανακούφιση του προβλήματος.
Το νέο δίκτυο που ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί προκειμένου ο δήμος Κορινθίων να μπορέσει να δώσει νερό στην δεξαμενή του Ζευγολατιο΄θ ολοκληρώθηκε και έτσι, εδώ και λίγες ημέρες, νερό φτάνει στην δεξαμενή και στα σπίτια των κατοίκων του δήμου Βέλου – Βόχας. Η ποσότητα που δίνεται είναι σε καθημερινή βάση η μέγιστη δυνατή, και όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος φτάνει τα 25 κυβικά.
Την ίδια ώρα το αίτημα του δήμου Βέλου – Βόχας για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της λειψυδρίας έχει παραπέσει στα συρτάρια της περιφερειακής αρχής και στην ραστώνη του Αυγούστου. Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 29/6/2022 και τον χαρακτηρισμό ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
“Τα αιτήματα (δύο) προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κήρυξη του δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχαν γίνει πριν το συμβούλιο της 8/7/2022. Στις 28 και 29 Ιουνίου προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕ Κορινθίας μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από τους παραλήπτες’ θα πει ο δήμαρχος Παπακυριάκος ενώ αναπάντητο μένει και το αίτημα περι συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σε άλλες ενέργειες που ανακουφίζουν το πρόβλημα περιλαμβάνονται οι δυο νέες γεωτρήσεις που διανοίχθηκαν, η εκβάθυνση των υφιστάμενων, η μεταφορά νερού στα σπίτια με υδροφόρες αλλά και στην δεξαμενή του Βοχαικού. 
“Το πρόβλημα της λειψυδρίας του δήμου Βέλου-Βόχας δυστυχώς ήρθε για να μείνει.Γι’ αυτό και η δημοτική αρχή προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα άμεσα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, δίνοντας προς το παρόν γρήγορες βραχυπρόθεσμες λύσεις και επιμένοντας στον σταθερό μακροπρόθεσμο στόχο της, τον οποίον προτείνουν όλοι οι επιστήμονες, δηλαδή την υδροδότηση των κοινοτήτων του δήμου Βέλου-Βόχας από το υδρογεωλογικό σύστημα της Ζήρειας-Ασωπού. Ζητάμε την ορθολογική χρήση του νερού από την πλευρά των πολιτών αποφεύγοντας οποιαδήποτε άσκοπη ενέργεια” καταλήγει ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας.
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog