Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στον αέρα η μονάδα covid-19 του νοσοκομείου Κορίνθου;

- Advertisement -

Ιδιαιτέρως ανησυχητικά είναι τα όσα οι γιατροί του νοσοκομείου Κορίνθου, ενός ιδρύματος που εφημερεύει όλες τις ημέρες του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας, σχετικά με την κλινική covid-19. Οι γιατροί καταγράφουν το ιατρικό προσωπικό, μιλούν για σοβαρή υποστελέχωση και εν τέλει για επισφαλή λειτουργία της κλινικής και της μονάδας covid του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως στην Κλινική Covid-19, απασχολείται ένας (1) μόνο Ειδικός Πνευμονολόγος, ο οποίος όμως εντός των επόμενων 3 μηνών αποχωρεί αφού έχει μετακινθεί απο Περιφερειακό ιατρείο στο οποίο κάνει το αγροτικό του και το οποίο ολοκληρώνεται! Στις δε  ημέρες μη εφημερίας του Πνευμονολόγου,ο μοναδικός Παθολόγος που εφημερεύει στην Παθολογική Κλινική είναι υπεύθυνος και για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid-19, συνεπικουρούμενος από έναν Ειδικευόμενο Ιατρό με εμπειρία λίγων μηνών. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ Covid-19) απασχολούνται δύο (2) μόνο Ιατροί, οι οποίοι πραγματοποιούν 10-11(!) εφημερίες μηνιαία, ενώ συνεπικουρούν στις υπόλοιπες εφημερίες δύο (2) Καρδιολόγοι και τρεις (3) Αναισθησιολόγοι, οι οποίοι επίσης υπερβαίνουν τον νόμιμο αριθμό εφημεριών. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια, μόνιμη Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος της ΜΕΘ έχει μετακινηθεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες σοβαρής υποστελέχωσης ειδικών Εντατικολόγων, Πνευμονολόγων και Παθολόγων,το Νοσοκομείο δεν έχει τη δυνατότητα ασφαλούς λειτουργίας Κλινικής και Μονάδας Covid-19, αναφέρουν οι γιατροί με το ερώτημα που πλανάται να είναι, εάν έχουν γίνει οι ενέργειες για την ορθή στελέχωση του νοσοκομείου και βέβαια πότε αυτό θα υλοποιηθεί.

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Πνευμονολόγος-Εντατικολόγος της ΜΕΘ έχει μετακινηθεί σε Νοσοκομείο των Αθηνών με απόφαση του Υπουργείου Υγείας.” ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog