Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απορρίφθηκε η προσφυγή Σταυρέλη για τον οδοφωτισμό

- Advertisement -

Με τρείς λόγους στο αιτιολογικό της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την προσφυγή του επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου Νίκου Σταυρέλη. Η προσφυγή αφορούσε το μεγάλο έργο του οδοφωτισμού της Κορίνθου, την σύμβαση του οποίου υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρία MYTILINEOS SA – EUSIF SL AE, ο Δήμαρχος Κορινθίων την περασμένη Παρασκευή.

Η Αποκεντρωμένη διοίκηση απεφάνθη πως αρχικώς η προσφυγή ήταν εκπρόθεσμη και επιπροσθέτως ενδικοφανής, πράγμα που σημαίνει πως ως υπηρεσία δεν ήταν αρμοδία να κρίνει τα σημεία τα οποία θίγονταν. Αρμόδιοι φορείς ήταν τα δικαστήρια. Τέλος απορρίφθηκε διότι προσφυγή δεν μπορεί να καταθέσει τρίτος εφόσον δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό.

“Στον διαγωνισμό συμμετείχε μόνο μια εταιρία άτα δεν μπορεί κανείς άλλος να υποβάλει ένσταση. Ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός” σημειώνει ο Νίκος Σταυρέλης σχολιάζοντας την εξέλιξη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορινθίων όταν ρωτήθηκε για την συμμετοχή της μιας και μοναδικής εταιρίας στον διαγωνισμό ανέφερε: “Ο Διαγωνισμός ήταν δημόσιος, διεθνής και ανοιχτός. όποιος επιθυμούσε μπορούσε να συμμετέχει, αρκεί βεβαίως να πληρούσε τις προϋποθέσεις. Το γεγονός ότι προσήλθε μια εταιρία δεν αφορά το δήμο.”

Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της εταιρίας που ανέλαβε το έργο μια κοινοπραξία κολοσσός η οποία εγγυάται την αρτιότητα του έργου. Ο Νίκος Σταυρέλης επιχειρηματολογεί με την μικρή εμπειρία της εταιρίας σε ανάλογα έργα, μόλις ένα ακόμα, και δεσμεύεται στους πολίτες πως ως Δήμαρχος θα επανακαθορίσει τους όρους της σύμβασης.

Η σύμβαση να υπενθυμίσουμε είναι 12ετής, αναβαθμίζει ενεργειακά τον σημερινό άθλιο και επικίνδυνο  φωτισμό του δήμου Κορινθίων με τα πλείστα προβλήματα, τον μετατρέπει σε περιβαλλοντικά ορθό ενώ προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση κόστους.

Το κόστος βέβαια είναι ένα ακόμα σημείο αντιπαράθεσης αφού ο Νίκος Σταυρέλης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης μιλά για αύξηση τελών έως και 50%. Ο Νίκος Σταυρέλης επικαλείται στοιχεία της οικονομικής επιτροπής . “Από τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας έτους 2020 ο Δήμος ετησίως έχει κόστος 1.211.000€ στην Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού (ΔΕΗ 1.012.512€, Μισθοδοσίες, Λάμπες, καύσιμα, συντηρήσεις, επισκευές κλπ. 211.000€). Ήτοι στη 12ετία 14,5 εκατομ.”

Τα στοιχεία αυτά βέβαια αφορούν το 2020, χρονιά στην οποίαν δεν είχαν καταγραφεί οι τεράστιες αυξήσεις στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας. “Τον τελευταίο χρόνο το κόστος της ενέργειας για το δήμο Κορινθίων έχει διπλασιαστεί” είπε ο Δήμαρχος Κορινθίων χαρακτηρίζοντας την απόφαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού “σοφή”. 

Η αντιπαράθεση είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί αφού και οι σύμβουλοι της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο προωθούν την λέξη “σκάνδαλο” παρ ότι δεν αποδεικνύεται απο πουθενά, τουλάχιστον δεν παρουσιάζουν τέτοια αποδεικτικά στοιχεία με το ερώτημα να είναι αφού η προσφυγή απερρίφθη απο την αποκεντρωμένη και αρμόδια είναι τα δικαστήρια, γιατί η παράταξη δεν προσφεύγει στην δικαιοσύνη ώστε να αποκαλύψει το σκάνδαλο και να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών; 

Την ίδια ώρα οι πολίτες, αντιμέτωποι με συνεχή προβλήματα στο φωτισμό, καμένες λάμπες, βραχυκυκλώματα και περιόδους απόλυτου σκοταδιού, δεν αναμένουν παρά ο δήμος Κορινθίων να σταθεί συνεπής στην υποχρέωση του έναντι των ανταποδοτικών τελών και να προσφέρει σωστό, επαρκή και ασφαλή φωτισμό.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog