Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νεκρή Καρέτα-Καρέτα στο λιμάνι του Κιάτου

- Advertisement -

Μια ακόμα χελώνα Καρέτα -Καρέτα εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία της Κορινθίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών η σπάνια χελώνα εντοπίστηκε το απόγευμα στο λιμάνι του Κιάτου. Το Λιμεναρχείο κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την υγειονομική της ταφή το περιστατικό ωστόσο προβληματίζει αφού έρχεται να προστεθεί στην λίστα των υπολοίπων του φετινού καλοκαιριού. Τα αίτια θανάτου της χελώνας δεν αναφέρονται από τις αρχές.

Η καρέτα – καρέτα είναι ένα απο τα εφτά είδη θαλάσσιων χελωνών που συνεχίζουν να κολυμπάνε στις θάλασσες του πλανήτη μας για περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρόνια! Η χελώνα καρέτα (Caretta caretta) έχουμε την τύχη να φωλιάζει στις ελληνικές θάλασσες.Ένα είδος – σύμβολο των μεσογειακών και ελληνικών θαλασσών. Η Ελλάδα φιλοξενεί το 60% περίπου των φωλιών της Μεσογείου, αλλά και δύο από τις πιο σημαντικές  περιοχές ωοτοκίας: το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου με τις έξι παραλίες ωοτοκίας στον Κόλπο του Λαγανά στη Ζάκυνθο και τον νότιο Κυπαρισσιακό κόλπο στη δυτική Πελοπόννησο.

‘Αν και κατάφερε να επιβιώσει για τόσα εκατομμύρια χρόνια, η χελώνα καρέτα βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την εξαφάνιση, αν δεν δράσουμε‘ αναφέρουν οι επιστήμονες.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog