Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μετεωρολογικούς σταθμούς στήνει ο Δήμος Κορινθίων -Επικοινωνία Νανόπουλου με Λυκουρέντζο

- Advertisement -

Οι καλλιέργειες των παραγωγών του δήμου Κορινθίων δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται βορά στις ορέξεις της κλιματικής αλλαγής. Ο παρατεταμένος καύσωνας τον προηγούμενων ημερών προκάλεσε για ακόμα μια φορά μεγάλη καταστροφή στην σουλτανίνα στην Δημοτική ενότητα Άσσου Λεχαίου με τους παραγωγούς να δέχονται ένα ακόμα χτύπημα.

Μετά την καταστροφή αρχίζει ο γολγοθάς της καταγραφής, της απόδειξης της ζημιάς και κατόπιν της αποζημίωσης. Ο ΕΛΓΑ, όλοι γνωρίζουν, είναι ένας οργανισμός που πάσχει, οι διαδικασίες κυλούν αργά και πολλές φορές οι παραγωγοί παρ ότι έχουν καταστραφεί δεν μπορούν να το αποδείξουν ώστε να αποζημιωθούν.

Σήμερα το πρωί στον αγροτικό συνεταιρισμό Άσσου έγινε συνάντηση παραγωγών με επικεφαλής παραγωγικών φορέων και τον Δήμαρχο Κορινθίων. Ο Βασίλης Νανόπουλος επικοινώνησε με τον διοικητή του ΕΛΓΑ, Αρκά Αντρέα Λυκουρέντζο και του ζήτησε άμεσα τα κλιμάκια να φτάσουν στην περιοχή.

Η σημαντική βέβαια είδηση που βγήκε από αυτήν την συνάντηση είναι πως ο δήμος Κορινθίων βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ώστε να τοποθετηθούν 4 μετεωρολογικοί σταθμοί στα όρια του ώστε να καταγράφουν τις θερμοκρασίες. Αυτές οι επίσημες καταγραφές θα αποτελούν στα χέρια των παραγωγών “όπλο” ώστε να αποδεικνύουν στον ΕΛΓΑ την καταστροφή αν και το επιθυμητό είναι να μην υπάρχουν καταστροφές.

Από την συνάντηση απουσίαζε ο τοπικός πρόεδρος Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος. Δεν είχε κληθεί;

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog