Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παραγωγοί Άσσου: Αναχρονιστικός ο ΕΛΓΑ!

- Advertisement -

Οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από τον πρόσφατο καύσωνα στην δημοτική ενότητα Άσσου Λεχαίου είναι μεγάλες. Οι παραγωγοί κινητοποιήθηκαν άμεσα καταγράφοντας την πρώτη εικόνα και ενημερώνοντας τους αρμοδίους.

Χθες Τρίτη στον Αγροτικό συνεταιρισμό Άσσου βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας. Αμφότεροι επικοινώνησαν με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και ζήτησαν το αυτονόητο. Να φτάσουν στην περιοχή άμεσα κλιμάκια του οργανισμού για να καταγραφεί η ζημιά. Το “αγκάθι” στην διαδικασία, ένα απο αυτά τουλάχιστον, είναι η καταγραφή των θερμοκρασιών. Πολλές φορές όπως αναφέρουν οι παραγωγοί μια θερμοκρασία της τάξεως των 39 βαθμών κελσίου δεν θεωρείται από τον οργανισμό υψηλή με αποτέλεσμα να μην αποδέχεται ο ΕΛΓΑ συνθήκες καύσωνα και επομένως ζημιά που αποζημιώνεται. Βασίλης Νανόπουλος και Χρίστος Δήμας ενημέρωσαν τους παραγωγούς πως έχουν ήδη κάνει κινήσεις με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ώστε να τοποθετηθούν τοπικά μετεωρολογικοί σταθμοί που θα καταγράφουν ανα πάσα ώρα και στιγμή τις θερμοκρασίες.

Στην παρούσα καταστροφή βέβαια αυτό δεν μπορεί να ισχύσει, οι θερμοκρασίες δόθηκαν κεντρικά από το Εθνικό Αστεροσκοπείο με το Περιγιάλι να καταγράφει 38,3 βαθμούς.

“Δυστυχώς …πάλι θεατές στο ίδιο έργο, Ζημιές μεγάλες. Δεν έφτασε 40 λέει η θερμοκρασία…δηλαδή  με 39 δε ψήνεσαι ενώ με 40 καίγεσαι.
Και δε φτάνει μόνο αυτό …κάποιοι υποψήφιοι …υποτιμούν την προσπάθεια όλων μας προσάπτοντας μας ταυτότητα ιδεολογική με χυδαιότητα….ξεχνώντας ότι ήταν εξουσία και το μόνο που έκαναν ήταν να μας ληστέψουν…
Δείχνουν άλλη μια φορά εκμεταλλευμένοι τον πόνο μας πόσο αδίστακτοι ειναι
Ξεχνάνε το 2018 τις γελοίες αποζημιώσεις”  σχολίασε ο Πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Άσσου Χρήστος Μερκούρης ενώ ο παραγωγός Βλάσσης Διαμαντόπουλος χαρακτήρισε τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, αναχρονιστικό!
“Όλα τα δημόσια πρόσωπα είναι στο πλευρό μας αναγνωρίζοντας το μέγεθος της ζημιάς, ΔΥΣΤΥΧΏΣ όμως ο ελγα έχει σε πρώτη γραμμή ένα αναχρονιστικό κανονισμό, λύσεις υπάρχουν όμως για όλα”
Και ενώ ο διοικητής του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε πως τα κλιμάκια θα φτάσουν άμεσα ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός κατέθεσε για τις καταστροφές ερώτημα στην Βουλή ζητώντας απο τον Υπουργό απαντήσεις:
  • Με ποια μέτρα σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ζημιών για τους αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία;
  • Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το φράγμα του Ασωπού, έργο που  θα συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων άρδευσης του Νομού;
  • Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα ενεργοποιήσει για την κάλυψη της δραματικής μείωσης εισοδήματος των παραγωγών, αλλά και για μέτρα ενεργητικής προστασίας από ακραία φαινόμενα, τα αναγκαία προγράμματα αναμπελώσεων και λοιπές δράσεις;

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog