Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επίσημη ένταξη για την ανάπλαση και ενοποίηση Κορίνθου – Λουτρακίου

- Advertisement -

Το έργο είναι εμβληματικό! Θα αναπλάσει και θα ενοποιήσει το παραλιακό μέτωπο της Κορίνθου και του Λουτρακίου σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων που θα μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν με τα πόδια και το ποδήλατο τους σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας.

Η τελική έγκριση έφτασε χθες στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του δήμου Κορινθίων Νεκτάριου Σπηλιόπουλου με την υπογραφή του Γ.Γ χωρικού σχεδιασμού Θύμιου Μπακογιάννη.

Το έργο έχει αναλάβει και θα υλοποιήσει σε όλες τις φάσεις του ο Αναπτυξιακός οραγνισμός που δημιούργησαν οι δυο δήμου (συμμετέχει και ο δήμος Βέλου – Βόχας) διευθύνων σύμβουλος στον οποίον είναι ο κ.Σπηλιόπουλος, ένας τεχνοκράτης με τεράστια εμπειρία και αποτελεσματικότητα, όπως φαίνεται από την τριετή θητεία του και στο δήμο Κορινθίων.

Οι άμεσες ενέργειες που καλείτε ο ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ να κάνει βάσει του εγγράφου του κ.Μπακογιάννη είναι

  • Τροποποίηση προϋπολογισμού του φορέα ώστε το συγκεκριμένο έργο να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους
  • Ορισμός δυο ατόμων έως την 1η Σεπτεμβρίου ώστε να επικοινωνεί για το έργο ο αρμόδιος χειριστής
  • Επικοινωνία με το ΥΠΕΝ και γνωστοποίηση των 2 ατόμων ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης.

Ο Γ.Γ της Κορίνθου γνωστοποίησε με ανάρτησή του την τελική ένταξη γράφοντας: “Ποιος είπε πως ο Αύγουστος δεν έχει ειδήσεις;”

Η είδηση είναι σημαντική και σπουδαία για τους δυο δήμους αφού ουσιαστικά μιλάμε για τον «μετασχηματισμό» κατόπιν σχετικών παραχωρήσεων στους 2 Δήμους, ενός χώρου που μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιείται (τμήμα σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ) και ενός χώρου που χρησιμοποιείται για στρατιωτικές χρήσεις (τμήμα εν ενεργεία στρατοπέδου), σε “γραμμικό πάρκο” μήκους 6 χιλιομέτρων, καθιστώντας τον χώρο εναλλακτικής ασφαλούς μετακίνησης, περιπάτου, ποδηλασίας και αναψυχής, με την δημιουργία:

  • Ποδηλατόδρομου διπλής κατεύθυνσης
  • Πεζόδρομου
  • Χώρων Πρασίνου
  • Χώρων ξεκούρασης & δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου

συμβάλλοντας καθοριστικά στην:

  • Αισθητική & περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής
  • Βιοκλιματική βελτίωση
  • Σύνδεση χώρων και λειτουργιών των 2 πόλεων
  • Βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων
  • Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι 12 εκατομμύρια ευρώ, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση με τις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον νομό Κορινθίας.

Το έργο καταγράφει την ουσιαστική συμβολή του Υφυπουργού Νίκου Ταγαρά και γι αυτό απευθύνονται και οι ανάλογες ευχαριστίες. “Θερμές ευχαριστίες στον 𝝪𝞅𝞄𝝿𝝾𝞄𝞀𝝲ό 𝝬𝞈𝞀𝝾𝞃𝝰𝝽ί𝝰ς & 𝝖𝞂𝞃𝝸𝝹𝝾ύ 𝝥𝝴𝞀𝝸𝝱ά𝝺𝝺𝝾𝝼𝞃𝝾ς κ. 𝝢ί𝝹𝝾 𝝩𝝰𝝲𝝰𝞀ά, για την μεγάλη και καθοριστική συμβολή του τόσο στην διαδικασία ένταξης του έργου, όσο και στις παραχωρήσεις των τμημάτων των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ (στα διοικητικά όρια του Δήμου Κορινθίων) και στο εν ενεργεία στρατόπεδο της Σχολής Μηχανικού (στα διοικητικά όρια του Δήμου Λ-Π-ΑΘ)” αναφέρει ο κ.Σπηλιόπουλος.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία τα έργα αν και λίγα για τόσους αντιπροσώπους από την Κορινθο στην εκάστοτε κυβέρνηση.Υπαρχουν όμως και τα χωριά δίπλα στη πόλη που είναι τελείως εγκαταλελειμμενα !!!!!!!!

  2. Το θέμα είναι να ενοποιηθούν με τον δήμο κορινθου και να απαλλαχτούμε από την οικογενειοκρατία του Λουτρακίου που έχουν κάνει το δήμο μαγαζί τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog