Σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα ξεκινά το μοντέρνο γαστρονομικό φεστιβάλ «Taste of Loutraki»  με επίκεντρο τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας! Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει στο πλαίσιο του γαστρονομικού φεστιβάλ ένα ξεχωριστό μενού με τοπικά προϊόντα σε ειδική τιμή, για όσους το δοκιμάσουν, το τριήμερο από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, το Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», το Επιμελητήριο Κορινθίας και την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”,  υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας.

Συμμετέχουν οι επιχειρήσεις:

ΑΜΙ

ARMELLE

DINO GELATO

DOLCELATO

HOTEL PLAZA

ISLA BROWN CORINTHIA RESORT

OCEANOS RESTAURANT BY CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI

PALADAR

PEPE ROSSO

SEA & SAND

SEGAS HOTEL

STRAVA BAY

TRIAINA OUZERI RESTAURANT BY  WYNDHAM RAMADA POSEIDON RESORT

VILLA ARMONIA

VOUCLAIT

WOODY’S

YPANEMA

ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ DOLCI PASSIONI

ZAXΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΚΑΝΑΚΗΣ

ΚΟΛΩΝΑΚΙ

ΛΙΜΑΝΑΚΙ-ΤΑ 5 ΑΔΕΡΦΙΑ

ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ

ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΑΣΟΣ

ΠΙΠΕΡΙ

ΡΙΓΑΝΙ

ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ

ΦΡΑΓΚΙΑΣ

Στις 3 και στις 4 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθούν workshops γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, με θέματα το τοπικό ελαιόλαδο, τα κρασιά Νεμέας, την κορινθιακή σταφίδα, την παρουσίαση μιας τοπικής συνταγής και ένα event με θέμα τη μπύρα.

Το πρόγραμμα των workshops περιλαμβάνει:

ΕΛΑΙΟΓΝΩΣΙΑ από την κα. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΕΒΕΝΤΖΟΓΛΟΥ- Olive Oil Sommelier

ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑ από το Papagiannakopoulos Winery

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ από τον κ. ΜΑΖΟ ΓΙΩΡΓΟ – GOLDEN BLACK

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ από το EXPERIENCE PERACHORA με παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου ΒΛΑΧΑ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ KΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ΜΠΥΡΑΣ από τον κ. Ντιγκιρλάκη – Canal Dive

Το “TASTE OF LOUTRAKI” θα υποστηριχθεί επικοινωνιακά με outdoor, ραδιοφωνικές και social media καμπάνιες στην Αττική