Καλά μελετημένο είχαν το σχέδιο της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ επί της Κορίνθου – Άργους οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο χώρο το απόγευμα της Παρασκευής. Υπό την απειλή όπλου ανάγκασαν τη νεαρή υπάλληλο και τους πελάτες του πρακτορείου να δώσουν τα χρήματα που υπήρχαν, ποσό 6.500 ευρώ σύμφωνα με τις αρχές.

Οι δράστες γνώριζαν καλά πως η θέα του όπλου θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου τους. Φαίνεται να γνώριζαν καλά τις ώρες που στο πρακτορείο βρισκόταν μόνο η 20χρονη υπάλληλος ενώ με την ίδια μεθοδικότητα είχαν επιλέξει και το κατάστημα το οποίο βρίσκεται στην έξοδο της πόλης, σε ένα σημείο που διέρχονται οχήματα και ουσιαστικά δεν είναι πυκνοκατοικημένο. Η παρουσία των δικαστικών φυλακών λίγα μέτρα πιο πέρα δεν φαίνεται να τους πτόησε.

Οι δράστες κατόρθωσαν να διαφύγουν αν και στο κατόπι τους εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό. Οι αρχές, λίγη ώρα αργότερα, εντόπισαν την μηχανή μεγάλου κυβισμού με την οποίαν διέφυγαν αλλά όχι και τους ίδιους. Από τα γάντια και τις μάσκες που επίσης φέρεται να έχουν εγκαταλείψει οι δράστες στο σημείο (αν και ως κίνηση θεωρείται ανόητη δεδομένου οτι σε αυτά μπορεί να υπάρχει γενετικό υλικό που τους ταυτοποιεί) οι αρχές φαίνεται πως έχουν τα στοιχεία των δυο τους οποίους όμως συνεχίζουν να αναζητούν. Οι πληροφορίες που διαχέονται είναι πως οι αστυνομικοί βρίσκονται πολύ κοντά στην σύλληψη των ενόπλων.