Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στην ακτή της Ποσειδωνίας τα περισσότερα πλαστικά

- Advertisement -

Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι μετρήσεις της Αποκεντρωμένης διοίκησης για τα νερά των ακτών που παρακολουθεί η αρμόδια υπηρεσία. Στις μετρήσεις που αφορούν τις ακτές του δήμου Κορινθίων αξιοσημείωτη είναι η αναφορά στα πλαστικά.
Αν κανείς προσέξει την μέτρηση και την παρατήρηση θα δει πως η ακτή της Ποσειδωνίας είναι εκείνη που φέρει μεγάλη ποσότητα πλαστικών!
Μια ακτή που καθημερινά σφύζει απο ντόπιους και επισκέπτες, μια ακτή που αυτή τη χρονιά έλαβε την γαλάζια σημαία, μια ακτή που αποτελεί στολίδι για την ευρύτερη περιοχή, καταγράφει τα περισσότερα πλαστικά!
Η αναφορά βέβαια είναι για πλαστικά εντός θαλάσσης και όχι εκτός κι αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό αφού αποδεικνύεται, δυστυχώς, πως όλοι εμείς δεν απολαμβάνουμε την ακτή μόνο αλλά και την επιβαρύνουμε αφήνοντας τα σκουπίδια μας ανεξέλεγκτα.
Σκουπίδια και πλαστικά που μπορεί να είναι στην ακτή αλλά λόγω των ανέμων οδηγούνται στην θάλασσα. Η αναφορά μας είναι και σε σκουπίδια γιατί στην ίδια ακτή η μέτρηση καταγράφει “μέτρια ποσότητα” απορριμμάτων εντός της θαλάσσης.

Το μήνυμα που παίρνουμε από την μέτρηση είναι ξεκάθαρο. Μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Απολαμβάνουμε το μπάνιο μας αλλά μαζεύουμε τα σκουπίδια μας ακόμα και τα σκουπίδια που κάποιοι άλλοι έχουν αφήσει. Προστατεύουμε με αυτόν τον τρόπο την ακτή μας. Και βέβαια δίνουμε και ένα μήνυμα στον συμπολίτη μας και στο παιδί μας.

Οι μετρήσεις είναι του μηνός Ιουλίου. Ευελπιστούμε τον Αύγουστο η εικόνα να έχει αλλάξει.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog