Θερμοπύλες συνεχίζει να φυλά το νοσοκομείο Κορίνθου, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του. Μήνα Αύγουστο, με τον πληθυσμό του νομού να αυξάνεται , τρεις μόλις γιατροί στο τμήμα επειγόντων καλούνται να ανταποκριθούν στα όποια περιστατικά προκύψουν. Την είδηση δίνει στην δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος ο οποίος ευχαριστεί τους γιατρούς για την παρουσία, το έργο και την υπερπροσπάθεια του.

Οι ανάγκες σε προσωπικό του ιδρύματος έχουν αναφερθεί πολλάκις, το νοσοκομείο λόγω της κομβικής του θέσης εφημερεύει όλες τις ημέρες του χρόνου και όλες τις ώρες της ημέρας, χωρίς βέβαια η κεντρική πολιτεία να κατανοεί την συνθήκη είτε αρνούμενη να το στελεχώσει επαρκώς είτε αποσπώντας προσωπικό του σε άλλες μονάδες υγείας.

Πρόσφατα δόθηκε στην δημοσιότητα επιστολή – κόλαφος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπου εκεί καταγράφοντας ακριβώς οι ανάγκες και οι δυνάμεις.

Και ενώ η γραφειοκρατία, οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις καλά κρατούν, όσοι εργάζονται στο νοσοκομείο καθημερινά δίνουν από το περίσσευμα του εαυτού τους για να ανταποκριθούν.