Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κατακάλι: Πρωτοφανής κινητοποίηση για να σβήσει η φωτιά – Μπράβο σε όλους!

- Advertisement -

Ήταν η μεγαλύτερη εστία που έχει μέχρι σήμερα ξεσπάσει, για τη φετινή χρονιά, στην περιοχή μας. Η φωτιά που εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή της Αλμυρής κινητοποίησε τεράστιες επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντικές ομάδες και κατοίκους που έσπευσαν να συνδράμουν όπως μπορούν.

Η φωτιά έκλεισε την Παλιά εθνική οδό Ισθμού – Επιδαύρου ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και κατασκήνωση στο Σοφικό. Νωρίτερα με ανακοίνωση του ο δήμος Κορινθίων είχε ενημερώσει τους κατοίκους κάνοντας λόγο για μεγάλη φωτιά και αφήνοντας το ενδεχόμενο της προληπτικής εκκένωσης περιοχών, ανοικτό. Τελικά δεν χρειάστηκε αφού και η μπόρα που ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ φαίνεται να λειτούργησε ως προς την κατεύθυνση της κατάσβεσης συνδράμοντας το τιτάνιο έργων όσων επιχειρούσαν.

Η φωτιά ήταν ορατή απο αρκετά σημεία ενώ πολλοί πόσταραν στο διαδίκτυο φωτογραφίες απο εκεί που την έβλεπαν, οι περισσότεροι από τις παραλίες.

Στην φωτιά επιχείρησαν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη ενώ συνέδραμαν  υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από το μέτωπο της φωτιάς των vas val

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog