Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόλιας: Οι αγρότες νερό δεν θα πιουν…

- Advertisement -
Πρόσφατα πραγματοποίησα αυτοψίες με τον Διευθυντή ΕΛΓΑ Πάτρας επικεφαλής κλιμακίου, σε αμπελώνες των Δήμων Κορινθίων, Σικυωνιων και Βελου-Βόχας όπου διαπιστώσαμε τεράστιες ζημιές από τούς παρατεταμένους καύσωνες.
Σήμερα (χθες), με τους συναδέλφους και υφυπουργους Χ Δήμα και Ν. Ταγαρά , τον Δήμαρχο Νεμέας Κ. Φρούσιο, τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας Γ. Τσιλιγιάννη, τον προϊστάμενο ΔΑΟΚ Γ. Μουτάφη, Περιφ και Δημ Συμβουλους, Προέδρους τοπ. Κοινοτήτων και εκπροσώπους των αγροτών, πραγματοποιήσαμε αυτοψίες σε πολλές αμπελοκαλιέργειες του Δήμου Νεμέας.
Μετά λύπης μου διαπίστωσα πως οι έντονες και παρατεταμένες βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες της Κορινθιακης σταφίδας, των επιτραπέζιων και οινοποιήσημων σταφυλιών .
Ήδη έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και του έχω ζητήσει την αρωγή του. Κοινός παρονομαστής είναι άμεση εκτίμηση των ζημιών και η δίκαιη αποκατάσταση εισοδήματος για τους παραγωγούς που η σοδειά τους είναι στα πρόθυρα της συγκομιδής και έχουν κάνει όλα τα έξοδα.
Την επόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Υπουργού. Αγρ Αναπτυξης Γ. Γεωργαντά.
Εκφράζω την αισιοδοξία μου πως και αυτή τη φορά ο ΕΛΓΑ και η Κυβέρνηση θα σταθούν αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την καταβολή δίκαιων και έγκαιρων αποζημιώσεων .
Παραμένω δίπλα στους δοκιμαζόμενους παραγωγούς του νομού μου και θα τους κρατώ ενήμερους για τις εξελίξεις .
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog