Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

65% αύξηση δημοτικών τελών καταγγέλουν!

- Advertisement -

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στην Κορινθία για την αύξηση των δημοτικών τελών στους δήμους που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τέτοιες προκειμένου να καλύψουν το κόστος της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Η πρώτη αντίδραση έρχεται από τα δυτικά της Κορινθίας και το δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Ο κ.Επαμεινώνδας Κατσούλας μιλά για αυξήσεις που πέρασαν από το δημοτικό  συμβούλιο, πλέον του 50%, αυξήσεις που θα φτάσουν το 65%!

Ο Δημοτικός σύμβουλος μάλιστα καταγγέλλει την δημοτική αρχή επειδή δεν έθεσε καν σε ψήφιση την πρόταση της παράταξής του περι μηδενικών αυξήσεων και διεκδίκησης κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη του κόστους που προκύπτει για την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Η ανακοίνωση του κ.Κατσούλα:

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ – Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
¨Οι αυξήσεις των τελών υπερβαίνουν το 50%, ενώ στο Ξυλόκαστρο συγκεκριμένα αγγίζουν το 65%!!!¨
“Επιλέξατε όχι το δρόμο των συναινέσεων και των συνεργασιών, αλλά το δρόμο της αλαζονείας και της περιφρόνησης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σας αφήνουμε να συνεχίσετε το μοναχικό σας δρόμο.
Να ξέρετε όμως ότι θα κριθείτε για τις επιλογές σας.”
Με τα λόγια αυτά έκλεισα την τοποθέτησή μου για τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής στη συνεδρίαση του Δ.Σ. καταψηφίζοντας την πρότασή της για δραματικές αυξήσεις των δημοτικών τελών.
Η Δημαρχιακή μειοψηφία ψήφισε μόνη της την αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 50% και πλέον, αρνούμενη να θέσει σε ψηφοφορία την πρότασή μας, που κατατέθηκε από την δημοτικό σύμβουλο κυρία Πατρίτσια Αδαμοπούλου για μηδενικές αυξήσεις στα τέλη και διεκδίκηση οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου από την Κυβέρνηση.
Οι συνδημότες μας που πλήττονται από τις τεράστιες αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων καθώς και από το κύμα ακρίβειας,
θα υποχρεωθούν τώρα σε μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που τους επιβάλλει η Δημοτική Αρχή παρά την αντίθετη γνώμη των δημοτικών παρατάξεων που αποτελούν την πλειοψηφία του Δ.Σ.Επαμεινώνδας Κατσούλας
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
¨ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΞΥΛΟΚΑΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ¨
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog