Η ανάπλαση του Ισθμού και το νέο ΕΣΠΑ στην ατζέντα της συνάντησης του δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Νίκα

Έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ συζήτησαν στην συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος Κορινθίων  κ.Βασίλης Νανόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας.

Πρόκειται για ένα πλέγμα σημαντικών, αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους, έργα που απαιτούν την συνεχή και αγαστή συνεργασία προκειμένου να προετοιμαστούν, να διεκδικηθούν και εν τέλει να χρηματοδοτηθούν.

«Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου άριστα ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερα έργα μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία για το δήμο Κορινθίων και τους δημότες του. Η επικοινωνία και οι επαφές με τον κ.Περιφερειάρχη είναι συνεχής, άλλωστε ο στόχος μας είναι κοινός» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με το πέρας της συνάντησης.

Στην διάρκεια της ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον κ.Δήμαρχο δύο αναθηματικές πλάκες με ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Ισθμού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίες θα τοποθετηθούν στο χώρο με το πέρας της ανάπλασής του.  Ο Δήμαρχος Κορινθίων μάλιστα συνόδευσε τον κ.Περιφερειάρχη στην αυτοψία που πραγματοποίησε στον Ισθμό αμέσως μετά την συνάντηση τους. Ο κ. Νίκας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τους δήμους και τους δημάρχους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την άριστη συνεργασία τους στο έργο αναβάθμισης της περιοχής του Ισθμού που εκτελεί η Περιφέρεια. «Συνεργαζόμαστε άριστα με όλους και τους ευχαριστώ! Το ΤΑΙΠΕΔ, το ΔΣ της Διώρυγας Κορίνθου, τους δημάρχους Κορίνθου και Λουτρακίου, γιατί φτάσαμε στον κοινό τόπο και κάνουμε έργα για την ανάπτυξη και την προβολή του Ισθμού , της Κορινθίας, της Πελοποννήσου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εδώ ένα πάρκο το οποίο θα επισκέπτονται όλο το χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε την επέκταση του χώρου υποδοχής των τουριστών, την αύξηση των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, την επέκταση των περιφράξεων, την σήμανση της οδικής αρτηρίας και βεβαίως την αποκάλυψη της προτομής του Χαριλάου Τρικούπη την 1η Οκτωβρίου στις 19:00 το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

«Συνδράμουμε στα έργα που εκτελεί η περιφέρεια ως δήμος Κορινθίων για την ανάπλαση και αναβάθμιση του Ισθμού. Είναι χρέος μας να δώσουμε στο Κανάλι την φροντίδα, την προβολή και την αίγλη που του αρμόζει, βάζοντας τέλος σε μια φθίνουσα πορεία χρόνων. Η Διώρυγα είναι ένα μνημείο παγκόσμιας φήμης και ως τέτοιο πρέπει οι δήμοι, η περιφέρεια, η πολιτεία, να το αντιμετωπίσουμε και αυτό κάνουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

 

 

Στην ΔΕΘ ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος

«Υψηλής ποιότητας και πολυπληθής η συμμετοχή των Κορινθιακών επιχειρήσεων»

Άνθρωπος των επιχειρήσεων ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς, την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Κορινθίων ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, συμμετείχε στην τελετή εγκαινίων, παρακολούθησε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, κυρίως όμως συνομίλησε με επιχειρηματίες. Στόχος των επαφών είναι η αντίληψη των ζητημάτων που η σύγχρονη επιχειρηματικότητα θέτει και βεβαίως η συνδρομή και υποστήριξη της αυτοδιοίκησης την οποίαν ως δήμαρχος πια ο κ.Βασίλης Νανόπουλος εκφράζει.

 

 

«Βρίσκομαι σε έναν χώρο γνώριμο αφού για πολλά χρόνια ως  πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας επισκεπτόμουν  την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε κάθε διοργάνωση. Επισκέφθηκα το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βεβαίως του Επιμελητηρίου Κορινθίας όπου βρίσκονται οι Κορινθιακές επιχειρήσεις. Διαπίστωσα με ικανοποίηση την μεγάλη συμμετοχή των Κορινθιακών επιχειρήσεων κυρίως όμως την υψηλή ποιότητα ένα χαρακτηριστικό σημαντικό για το βεληνεκές της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η έκθεση είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις και όσων αφορά  την παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και τις επαφές που γίνονται σε αυτήν μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ , επαφές πολύτιμες από κάθε άποψη. Οι γνωριμίες, η ενημέρωση, η επικοινωνία, η βελτίωση που γίνεται μέσα από τις καλές πρακτικές και βεβαίως οι  συμφωνίες που επιτυγχάνονται  διαμορφώνουν μια καλύτερη μελλοντική επιχειρηματική εικόνα και πραγματικότητα».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων από την αρχή της θητείας του έχει δημιουργήσει νέο πλαίσιο συνεργασίας και επαφών με τους επιχειρηματίες του δήμου επιζητώντας την καλή συνεργασία και τις από κοινού δράσεις ώστε ο κοινός στόχος, η ανάπτυξη και ευημερία του δήμου, να επιτευχθούν!

Δείτε δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Λουζιώτη 

 

Δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων στο περίπτερο της περιφέρειας Πελοποννήσου