Ο αγαπημένος συμπολίτης μας, διακεκριμμένος επιστήμονας-ιατρός Δημήτρης Ζόγκας, παρουσίασε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου το βιβλίο του, που φέρει τον τίτλο “Από το λυκαυγές στο λυκόφως”Το οδοιπορικό ενός χειρουργού.

Το βιβλίο αφορά στην αυτοβιογραφία του. Ιδιαιτέρως συγκινητικό σε αρκετά σημεία, κρατά τον αναγνώστη αιχμάλωτο!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης στο Λουτράκι και πλήθος  διακεκριμένων επιστημόνων, άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού αλλά και πολλοί συντοπίτες του Δήμου μας απόλαυσαν μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά βραδιά και τίμησαν με την παρουσία τους τον “δικό μας” Τάκη Ζόγκα…

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο ίδιος ο γιατρός που απηύθυνε ευχαριστίες προς όλους όσοι παραβρέθηκαν

Ο κ. Ζόγκας αφιέρωσε τη βραδιά στη μνήμη της Ειρήνης Παπά, στην ”αστροφεγγιά”,  γιατί της άρεσε να λέει ”η αστροφεγγιά του χωριού μου”

 • Στο Πάνελ ομιλητών συμμετείχαν οι (συνεργάτες και μαθητές του ιατροί):
  • Κατσαργύρης Ιωάννης, τ. Διευθυντής Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών
  • Σάμπαλης Γεώργιος, Διευθυντής Χειρουργικής κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών
  • Δουρίδας Γεράσιμος, ΜD, PhD, FACS, Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνος Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής “Θριάσιου”, Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Πεπτικού
  • Μαρινάκης Ιωάννης, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Γενικός Χειρουργός Ιδιωτικού Νοσηλευτικού Ιδρυματος, τ. Δήμαρχος Μεγαρέων, τ. Πρόεδρος Κρατικού Νοσοκομείου Τρίπολης
  • Νίνος Ανέστης, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Διευθυντής ΕΣΥ, Χειρουργικής Κλινικής “Θριάσιου”, Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας
 • Το παρών έδωσε επίσης ο κος Περικλής Κώτσης, τ.Πρόεδρος του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Πέτρου Γ. Ζήση και o πρώτος δάσκαλος χορού του “Ίβυκου”, ο οποίος απευθύνθηκε με συγκινητικά λόγια για το έργο, την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του Δ.Ζόγκα, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε διάφορες περιοχές της Αθήνας που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά.
 • Παρόντες ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ο οποίος εκφώνησε ομιλία, δημοτικοί σύμβουλοι  απ’όλες τις παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης,περιφερειακοί σύμβουλοι, η Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου και εκπρόσωποι συλλόγων  κα. Μάλιστα η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου “Μελαγκάβι” κ. Αναστασία Στούλη, εκφώνησε ομιλία με θερμά λόγια!
 • Αισθητή ήταν η απουσία όλων των μελών του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου ΙΒΥΚΟΥ, η οποία σχολιάστηκε αρνητικά! Υπενθυμίζεται ότι ο Τάκης Ζόγκας ήταν ο εμπνευστής της ιδέας, ο ιδρυτής και μέχρι πρότινος Πρόεδρος αυτού του Συλλόγου….
 • Το βιβλίο παρουσίασε η κ. Έλενα Γεωργίου, εκπαιδευτικός και ποιήτρια, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική Υποστήριξη Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Πέτρου Γ. Ζήση, υπό την αιγίδα του δήμου Λουτρακίου-Π-Αγ.Θ.

Το βιβλίο του κ. Ζόγκα (εκδόσεις Δίολκος), διανέμεται από το βιβλιοπωλείο Οικονόμου

Eυχόμαστε καλοτάξιδο!

 

Ρεπορτάζ-επιμέλεια-σύνταξη

Χ@r@