Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νανόπουλος: ΚΕΠΑΠ, Αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολείο Αρχαίας Κορίνθου (video)

- Advertisement -

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και αναφέρθηκε α) στην οικειοθελή αποχώρηση της μαέστρου Φάλιας Παπαγιαννοπούλου, β) στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα Κορίνθου  γ) στο δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, όπως τόνισε, αισθάνθηκε την ανάγκη να παραχωρήσει τη συνέντευξη για θέματα της επικαιρότητας που χρήζουν διευκρινίσεων.

α) Αναφορικά με την παραίτηση της κ. Παπαγιαννοπούλου, μίλησε με θερμά λόγια για το πρόσωπό της, τονίζοντας ότι την κάλεσε και την ευχαρίστησε για την προσφορά της, ζητώντας της ταυτόχρονα να παραμείνει στο ΚΕΠΑΠ.

“Η παραίτησή της είναι λακωνική και δεν θέλω να το σχολιάσω, μπορείτε όμως να ρωτήσετε την ίδια για τους λόγους παραίτησης”

« Δόθηκε μια εντύπωση παραπλανητική ότι σταματά η λειτουργία του ΚΕΠΑΠ σε μεγάλο βαθμό και σε αυτό θέλω να δώσω τις απαραίτητες διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις» 

Το τμήμα παραδοσιακής χορωδίας ενηλίκων και τ0 τμήμα της παιδικής χορωδίας θα λειτουργήσει υπό την διεύθυνση της κ.Αναστασίας Αγκιστριώτη.

Η μεικτή χορωδία ενηλίκων ΠΟΛΥΜΝΙΑ με μαέστρο τον κ.Γαζή

Ενισχύεται η συνεργασία του ΚΕΠΑΠ με το Μουσικό Σχολείο, το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα και τα Ωδεία της πόλης όπως της κ.Γιαννακοπούλου ενώ την επόμενη εβδομάδα θα  ανακοινωθεί, πέραν του χορωδιακού τμήματος , η λειτουργία των τμημάτων που αφορούν τα παιδιά, τμήματα δημιουργικής γραφής,  θεάτρου, κατασκευών και άλλων δραστηριοτήτων.

«Θεωρώ ότι το κενό που αφήνει η κ.Παπαγιαννοπούλου καλύπτεται και θα καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το ΚΕΠΑΠ συνεχίζει να λειτουργεί όπως πρέπει»είπε ο Βασίλης Νανόπουλος.

β) για τους αθλητικούς χώρους στην Καλλιθέα, είπε πως το σχέδιο εγκρίθηκε από την Περιφέρεια. Επόμενο βήμα είναι η υποβολή φακέλου στο Ταμείο Ανάκαμψης και κατόπιν η χρηματοδότηση για να υλοποιηθεί το έργο. Σε πρώτη φάση, μέλημα είναι να φτιαχτεί ένα γήπεδο για να προπονούνται τα παιδιά

γ) Δημοτικό σχολείο Αρχαίας

«Είναι πολιτική μου απόφαση το σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου να γίνει και θα γίνει . Ήδη έχει προχωρήσει η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την ένταξη και πληρωμή του ποσού που πρέπει να πληρωθεί στον εργολάβο ως αποζημίωση των καθυστερήσεων, ποσό το οποίο αποτελεί προϊόν επιτυχούς διαπραγμάτευσης του δήμου αφού η αρχική απαίτηση και εάν ο δήμος οδηγείτο στα δικαστήρια με τον εργολάβο, ξεπερνούσε το 1,1 εκ ευρώ. Η διαπραγμάτευση οδήγησε σε ποσό 668 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ , ποσό που επί της παρούσης θα πληρωθεί από ίδιους πόρους αν και γίνεται προσπάθεια ένταξης και πληρωμής στο ΕΣΠΑ.

Ερωτήσεις του Loutrakiblog

Για ποιο λόγο αξιώνει τα χρήματα αυτά ο εργολάβος

Με την νέα σύμβαση θα γίνει αναπροσαρμογή της σύμβασης και πόσο εκτιμάται το κόστος αυτό

Με αφορμή την ερώτησή μας “Ποιος θα είναι ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών” ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον κ. Πλατή, ενώ απάντησε πως θα αποφασίσει για το νέο πρόσωπο εν ευθέτω χρόνω, προς το παρόν εκτελεί ο ίδιος τα καθήκοντα.

Επιπροσθέτως ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του κτιρίου που στεγάζεται το δημαρχείο ( Aλλάζει όψη το δημαρχείο Κορίνθου)

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του δημάρχου

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog