Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κορινθία: Μόνο ο δήμος Λουτρακίου εξασφάλισε χρηματοδότηση 400.000 για τα αδέσποτα

- Advertisement -

2,9 εκατομμυρια ευρώ διατίθενται σε δήμους της επικράτειας για την διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς.

Ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων είναι ο μοναδικός στην Κορινθία που εξασφάλισε χρηματοδότηση 392.593,28 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του LB, 10.000 ευρώ θα διατεθούν για τροφές, 10.000 ευρώ για στειρώσεις, προβλέπεται η κατασκευή σύγχρονου καταφύγιου ζώων και αγορά κλειστού βαν φορτηγού για τη μεταφορά τους.

Μεγάλη επιτυχία του δήμου αυτή η χρηματοδότηση αλλά  δεν έχει οριστεί ακόμα το πλαίσιο πως θα λειτουργήσουν όλα αυτά, λόγου χάρη ποιος θα οδηγεί το φορτηγό, χρειάζεται ένας δημοτικός υπάλληλος, αν υπάρχει, που δεν υπάρχει, χρειάζονται μόνιμοι υπάλληλοι για την καθαριότητα, σίτιση των ζώων που δεν υπάρχουν και τη δουλειά αυτή κάνουν οι εθελοντές.

Ελπίζπουμε και ευχόμαστε το Κράτος να μεριμνήσει και για την απορρόφηση υπαλλήλων γιαυτό το σκοπό.

 

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι είδαμε τη φροντίδα που έχουν…Τα αποκαλούμενα ζώα συντροφιάς είναι μόνιμα έξω από το Καζίνο , μπαίνουν και στη θάλασσα , αφοδεύουν στο δρόμο…Κυκλοφορούν σε όλο το παραλιακό μέτωπο και ρυπαίνουν με ακαθαρσίες τους δρόμους .. Αναρωτιούνται που αφοδεύουν όλα τα αδέσποτα;;;Πού είναι οι φιλόζωοι να μαζέψουν τις ακαθαρσίες;;;; Άσε που πολλές φορές επιτίθενται και σε ποδηλάτες ή περαστικούς…

    • Αυτα ειναι ζωα και κανουν τις αναγκες τους οπου βρουν γιατι δεν εχουν αλλη επιλογη..Εσυ που οταν σε πιασει εξω αντι να περιμενεις μεχρι να πας σπιτι σου ή να μπεις σε ενα καφε,πας και και κανεις την αναγκη σου σε γωνιες,παρτερια,δεντρα και οπου βρεις χωρις να ντρεπεσαι τι εισαι;Οι φιλοζωοι οπως και ολοι οι δημοτες πληρωνουν δημοτικα τελη,χρηματα τα οποια υποτιθεται πανε κα για τον καθαρισμο της πολης.

  2. Ελπίζουμε μετά από αυτό να λήξει το συντομότερο η κατάσταση αυτή με τα αδέσποτα. Τα ζώα πρέπει να περιοριστούν σε συγκεκριμένες δομές και να φροντίζονται. Μεγάλα πρόστιμα σε όσους τα εγκαταλείπουν στον δρόμο ή δεν τα στειρώνουν θα βοηθούσε επίσης.

  3. Θέλω να σας παρακαλέσω να κάνετε κάτι για τα αδέσποτα Δήμαρχε..Στους οικισμούς Άγιος Σωζων, Φιλοθέη, Πολύδροσο, Παράδεισο..δεν μπορούμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας..Όχι μόνο πεζοί αλλά ούτε με το αυτοκίνητο όταν τα τζάμια είναι ανοιχτά…Ευχαριστώ πολύ..

  4. Και δεν μας φτάνουν. Όλα αυτά έχουμε και στην Παναγίτσα κάτι εισαγόμενους που ταιζουν τις γάτες κοντά στα σκουπίδια που δυστυχώς σε παρατήρηση μου , εφόσον τις αγαπούν τόσο πολύ να δω τις πάρουν στο σπίτι τους και όχι να βρωμιζουν την περιοχή!

    • Ο μονος που βρωμιζει την περιοχη και οχι μονο την περιοχη αλλα τον κοσμο με την υπαρξη του εισαι εσυ ,με την σκ***ψυχια σου.Και δυστυχως εξαγουμε πολλους σαν και σενα..Θα σου ευχομουν να πας απο ασιτια..αλλα κατι τετοιο δεν αξιζει ουτε σε εσενα..

  5. Εάν θέλετε να σας υπολογίζουν σαν αξιόλογο η μαλλον αξιοπρεπές site πριν βγάλετε κάτι στον αέρα κάντε μια δημοσθογραφικη έρευνα. Ο Δήμος λουτρακίου είναι ο χειρότερος Δήμος στην Ελλάδα με βάση τα δεδομενα στειρώσης και περίθαλψης ζώων.Ζητήστε τα στατιστικά από το αρμόδιο τμήμα του δήμου

  6. 392.593,28 ευρώ από τα οποία ΜΟΝΟ τα 10.000 θα διατεθούν για τροφές και άλλα 10.000 για στειρώσεις; Και τα υπόλοιπα που θα πάνε;; έχει αποδειχθεί ότι η λειτουργία δημοτικού κυνοκομείου ΔΕΝ θα λύσει το πρόβλημα καθώς ζώα θα εγκαταλείπονται πάντα και εκείνα που θα οδηγούνται στο κυνοκομείο θα είναι καταδικασμένα να ζουν σε εγκλεισμό (με ότι αυτό συνεπάγεται) για το υπόλοιπο της ζωής τους! Λύση είναι οι στειρώσεις σε ΟΛΕΣ τις περιοχές του δήμου, η δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία, η οργανωμένη μέριμνα υιοθεσίας τους και η έμπρακτη στήριξη των τοπικών φιλοζωικών σωματείων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog