Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τα εν δήμω… Κορινθίων (παραπολιτική στήλη 24-09-2022)

- Advertisement -

Η αλήθεια είναι πως στο δήμο Κορινθίων καλοκαίρι δεν έκανε κανείς! Τα σενάρια, οι φήμες και το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησαν κόκκινο σε μια παρατεταμένη θα έλεγε κανείς προεκλογική περίοδο. Οι ανακατατάξεις είναι πολλές και σε όλα τα στρατόπεδα, οι συζητήσεις περισσότερες και οι συμφωνίες ακόμα… μη ανακοινώσιμες! Από το ρεπορτάζ της στήλης πάντως προκύπτει πως σύντομα θα έχουμε σημαντικές ανακοινώσεις που θα αλλάξουν το αυτοδιοικητικό τοπίο άρδην!

Η παραίτηση του Αντιδημάρχου Σπύρου Πλατή απασχόλησε την επικαιρότητα . Ο Δημοτικός σύμβουλος επέλεξε να δώσει συνέχεια στο θέμα με μια ανάρτηση στο facebook και ενώ δεν μας έχει συνηθίσει σε αναρτήσεις, δηλώσεις κτλ. Ο κ.Πλατής λοιπόν μιλά για αιρετούς με θέσεις που δεν έχουν σε προτεραιότητα το κοινό συμφέρον αλλά το προσωπικό!  Κατά τα λοιπά σε συνέντευξή του ανασκευάζει λέγοντας πως δεν αναφέρεται στους αιρετούς της Κορίνθου αλλά….της Κομοτηνής όπως ανέφερε στηλιτεύοντας ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολόπουλος.

Αναποφάσιστος ακόμα και σήμερα ο γιατρός Σωτήρης Παπαδημητρίου για το πολιτικό μέλλον του στο δήμο Κορινθίων. Ο σύμβουλος παραμένει ανεξάρτητος ωστόσο έχει αναπτύξει συζητήσεις και με τον συνδυασμό της ΠΝΟΗΣ αλλά και με τον ανεξάρτητο Χρήστο Κορδώση ο οποίος μιλά για νέο πόλο και νέα παράταξη χωρίς όμως τίποτα συγκεκριμένο. Τελευταία ο γιατρός εθεάθη και με τον πρώην Πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο οποίος όμως έχει βλέψεις για τον γειτονικό δήμο, αν και ακόμα όλα είναι έωλα.

Θα έχει υποψήφιο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο δήμο Κορινθίων; Ο αρχηγός δήλωσε πως δεν θα δοθούν χρίσματα και πως θα σκεφτεί το ενδεχόμενο των μεγάλων δήμων. Τούτο σημαίνει πως στο δήμο Κορινθίων επισήμως όνομα δεν θα έχουμε και άρα ο Νίκος Σταυρέλης μπορεί άνετα να κινηθεί σε αυτόν τον χώρο ειδικά τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει βρει τον δικό του υποψήφιο, παρ ότι δεν είναι η αναμενόμενη επιλογή ισχυρής διεκδίκησης.

Κόπηκε η φόρα σε πολλούς εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, αλλά και αιρετούς με θέσεις στην δημοτική αρχή που έβλεπαν ως διέξοδο την περιφέρεια και την υποψηφιότητα του Νίκου Ταγαρά. Ο υφυπουργός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν θα τεθεί επικεφαλής στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Που θα στραφούν οι σύμβουλοι; Προφανώς και η εξέλιξη ανέτρεψε τα εκ τους ασφαλούς σχέδια μετάβασης τους.

Άσχημη η αίσθηση που δημιουργείται στην κορινθιακή κοινωνία από την διγλωσσία των αιρετών. Οι σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις σε μια εποχή που ο κόσμος έχει ιδιαίτερα κουραστεί, αποτελούν ζητούμενο. Οι κατέχοντες θέσεις δεν είναι δυνατόν να κατηγορούν τον επικεφαλής και να μην αποχωρούν. Η πολιτική εκμετάλλευση ενός χαρτοφυλακίου ενδεχομένως να λειτουργήσει και ως μπούμερανγκ.

Αν επαληθευτεί η υποψηφιότητα που οι πληροφορίες της στήλης λένε πως έχει ήδη κλείσει δήμαρχος Κορινθίων τότε το πλήγμα στον βασικό του αντίπαλο θα είναι τεράστιο. Και απροσδόκητο. Αναμένουμε!

Περίοδος σοβαρής σκέψης για τον πρώην δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό. Το ενδεχόμενο της βουλευτικής υποψηφιότητας δείχνει να έχει τελειώσει, η σκέψη για περιφερειακή υποψηφιότητα δεν φαντάζει ελκυστική για έναν δήμαρχο 13 ετών ενώ η εκ νέου υποψηφιότητα στο δήμο Κορινθίων δεν φαίνεται να προσδίδει τίποτα ουσιαστικό.

Ο δημότης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog