Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι, χωρίς εισηγήσεις και χωρίς ουσιαστικές αποφάσεις

- Advertisement -

Με αίτημα εννέα συμβούλων της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση (23-9-2022) του δημοτικού συμβουλίου στο Λουτράκι, αφού η Πρόεδρος, δεν το συγκάλεσε η ίδια ως όφειλε, κατόπιν του αιτήματος.

Τα θέματα ήταν 

Πρόσκληση Δ.Σ. 17η (23-09-2022)

Aναφέρεται ότι δεν υπέγραψαν το παραπάνω θεματολόγιο ο Κώστας Σταυρόπουλος, της παράταξης Καραπανάγου και η παράταξη της Μαρίας Πρωτοπαππά.

Στο πρώτο θέμα πολλές ήταν οι διαφωνίες για το σοβαρό θέμα των σκουπιδιών και τη διαχείρισή τους από το δήμο, που όλοι λόγω της σοβαρότητος, προτίμησαν να κλείσουν τα μικρόφωνα και να συζητούν χωρίς πρακτικά. 

Στο δεύτερο θέμα  ο Κώστας Λογοθέτης πρότεινε τον ορισμό συμβούλου για την οικογένεια ωστε να διερευνηθεί εις βάθος το εργατικό ατύχημα του Γιάννη Λογοθέτη. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη και την ουσιαστική παρέμβαση της Μαρίας Πρωτοπαππά, η πρόταση αποσύρθηκε.

Στο τρίτο θέμα, ομόφωνα αποφασίστηκε ο έκδοση ψηφίσματος κατά των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών στα Γεράνεια (τρεις εταιρείες έχουν αιτηθεί για άδεια). Διευκρινίζεται ότι απο 2011 διάφορες εταιρείες αιτούνται την συγκεκριμένη άδεια αλλά εως σήμερα δεν έχει δοθεί.

Στο τέταρτο θέμα και πέμπτο θέμα, τα οποία συζητήθηκαν μεταμεσονύχτια, δεν πάρθηκε καμμία ουσιαστική απόφαση. Στο τέταρτο θέμα αποφάσισαν να καλέσουν τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και στο πέμπτο θέμα να γίνει μια ευρεία σύσκεψη με όλους τους φορείς.

Στο έκτο θέμα, παρότι τον έλεγχο ζητούν τρεις επικεφαλής (Λογοθέτης Καραπανάγος Βασιλείου) δεν θέλησαν να αποτελούν την τριμελή επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τους Σπύρο Ράτη, Κώστα Ζερβό και Γιώργο Κοντό.

Oφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ευχάριστα μας εξέπληξε η Μαρία Πρωτοπαππά, της οποίας οι παρεμβάσεις ήταν ουσιαστικές και καταλυτικές για τη λήψη ή μη κάποιων αποφάσεων.

H συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7.15 περίπου και τελείωσε στις 3 τα ξημερώματα! Nα αναφέρουμε επίσης ότι η Πρόεδρος διέκοψε τρεις φορές τη συνεδρίαση (!) λόγω των έντονων διενέξεων….

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα στο βίντεο του atnews.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Βάλτε κανένα φως στον κεντρικό στους ευκαλυπτους. Παραλίγο να χτυπήσω τουρίστες στο σκοτάδι. Ούτε πεζόδρομο ούτε φώτα εκεί πέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog