Κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Στο δημοτικό συμβούλιο δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους αλλά τους πολίτες που τους ψήφισαν και τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

Οταν δεν δίνουν το παρών, απαξιώνουν όλους τους δημότες, διότι δεν υπηρετούν τα συμφέροντά τους, απαξιώνουν τους θεσμούς και υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Οταν βέβαια συντρέχει σοβαρός λόγος, κάθε σύμβουλος έχει δικαίωμα να απουσιάσει, ενημερώνοντας προηγουμένως την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει στη συνεδρίαση.

Ομως η σημερινή απουσία τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των Λογοθέτη, Ζερβού και Βασιλείου, μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τα προβλήματα είναι πολλά στον τόπο μας τα οποία χρήζουν άμεσων και αποτελεσματικών λύσεων. Ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τη διοίκηση του δήμου και να αντιπροτείνει. Να συναινεί όταν πρόκειται για το καλό της πόλης και των πολιτών.

Με την ανεπίτρεπτη αποχή από τα δημοτικά συμβούλια, που προφανώς γίνεται για μικροπολιτικούς λόγους, δεν επιτυγχάνεται τίποτα. Ευτελίζεται απλά ο θεσμός του ανώτατου πολιτικού οργάνου του δήμου και έχουν ευθύνη όσοι συμβάλλουν σε αυτό. Δεν μηδενίζεται το έργο καμμιάς δημοτικής αρχής με αυτή την τακτική, μηδενίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών που εμπιστεύτηκαν λάθος ανθρώπους.

Μέγιστη υποχρέωση και ιερό καθήκον η συμμετοχή όλων λοιπόν στις συνεδριάσεις του δήμου.

Γυρίζοντας την πλάτη στους πολίτες με αυτή τη συμπεριφορά κινδυνεύουν να τους γυρίσουν την πλάτη οι ίδιοι πολίτες στις επερχόμενες εκλογές.

Αναβλήθηκε σήμερα λοιπόν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διότι σύσσωμες τρεις παρατάξεις (Λογοθέτη, Ζερβού και Βασιλείου), δεν παρουσιάστηκαν, ούτε ενημέρωσαν την Πρόεδρο.

Ο Κώστας Λογοθέτης δήλωσε στο προηγούμενο συμβούλιο ότι αν οι συνεδριάσεις γίνονται με τηλεδιάσκεωη δεν θα συμμετέχει η παράταξή του.

Ο δήμαρχος στο προηγούμενο συμβούλιο, δήλωσε πως τα συμβούλια θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη διότι στα δια ζώσης γίνεται «χάβρα των Ιουδαίων». Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη συνεδρίαση διακόπηκε τρεις φορές από την Πρόεδρο Σωτηρία Κορδαλή….

Αυτό σημαίνει πως ο Κώστας Λογοθέτης μέχρι τις επόμενες εκλογές δεν θα συμμετάσχει αφού η δημοτική αρχή βάσει του Νόμου μπορεί να κάνει μόνο τηλεδιασκέψεις;

Από τη δημοτική αρχή έλειπαν οι Κώστας Παντελέου (είχε ενημερώσει την Πρόεδρο) και ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος (βρίσκεται στο εξωτερικό)

Δείτε τα θέματα που δεν συζητήθηκαν σήμερα λόγω έλλειψης απαρτίας, όπως η ίδρυση  κοινωνικών φροντιστήριων, το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό, ο ηλεκτροφωτισμός…

 

 

Πρόσκληση Δ.Σ. 18η (27-09-2022) (1)