Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ντράπηκε και η ντροπή στο Λουτράκι…

- Advertisement -

Όσοι παραβρεθήκαμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προηγούμενη Παρασκευή , αισθανθήκαμε άβολα, άσχημα, ντραπήκαμε οι ίδιοι που βρισκόμασταν στο χώρο των συνεδριάσεων, δεν πιστεύαμε όσα ακούγαμε…

Δε φανταζόμασταν ποτέ ότι κάποιοι θα τολμούσαν να κάνουν  μικροπολιτική με το θάνατο ενός εργαζομένου που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας, στο δήμο Λουτρακίου με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Δε φανταζόμασταν ότι εν όψει προεκλογικής εκστρατείας κάποιοι θα χρησιμοποιούσαν ακόμη και το θάνατο προς όφελός τους.

Δε φανταζόμασταν ότι θα ενεργούσαν σαν εισαγγελείς, ζητώντας να διερευνθηεί όσα οι αρμόδιες αρχές πρέπει να πράξουν και πράττουν.

Δε φανταζόμασταν ότι ο άκρατος λαϊκισμός κάποιων δεν έχει ταβάνι!

Ευτυχώς, κάποιοι δεν θα είναι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι μετά τις επερχόμενες εκλογές, ελπίζοντας να τους διαδεχθούν άνθρωποι με άλλες ιδέες…

Δε φανταζόμασταν ότι το «παλιό» θα χρησιμοποιούσε τέτοιες μεθόδους ακόμα και ότι το «καινούργιο» είναι πιο γερασμένο από το παλιό και ο νοών νοείτω…

Ειδικότερα, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι, κατόπιν αιτήματος εννέα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Υπογράφοντες σύμβουλοι οι: Λογοθέτης Κώστας, Δέδες Δημήτρης, Πέτρου Θοδωρής, Καραπανάγος Γιάννης, Γλυκοφρύδης, Ζερβός Κωστής, Δρίτσας Αλκιβιάδης, Βασιλείου Δημήτρης, Βασιλείου Βασίλης.Δεν υπέγραψαν το θεματολόγιο ο Κωστής Σταυρόπουλος και η παράταξη της Μαρίας Πρωτοπαππά.

Με την απόλυτη ευθύνη της Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σωτηρίας Κορδαλή, δεν εισήχθη προς συζήτηση, πρώτα το θέμα του εκλιπόντος εργαζόμενου του δήμου Γιάννη Λογοθέτη παρότι στην αίθουσα παρευρίσκονταν η χήρα του και η κόρη του, οι οποίες υπομονετικά περίμεναν να τελειώσουν πρώτα τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα για να ακούσουν το θέμα που αφορούσε στο αγαπημένο τους πρόσωπο…

Με σεβασμό στη μνήμη του Γιάννη Λογοθέτη, με σεβασμό στην παρουσία της οικογενείας του, τοποθετήθηκε ουσιαστικά, η Μαρία Πρωτοπαππά, σε αντίθεση με τους υπογράφοντες συμβούλους της αντιπολίτευσης που ζητούσαν τεχνικούς πραγματογνώμονες να αποφανθούν για το θάνατό του, ενώ έχουν προβλεφθεί άπαντα βάσει του Νόμου, ακόμα και η στήριξη της οικογένειας, ως εκ του Νόμου ορίζεται, κατά δήλωση του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη! Στο τέλος , η παρέμβαση της Μαρίας Πρωτοπαππά  ανάγκασε τους επικεφαλής  της αντιπολίτευσης να αποσύρουν την πρότασή τους, μετά από πολύωρη συζήτηση και αντεγκλήσεις ….

Η απώλεια της ζωής ενός συμπολίτη μας, με αυτόν τον τραγικό τρόπο, μας συγκλόνισε όλους και οφείλει η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες να  διευρευνήσουν, να αποφανθούν και να καταλογίσουν ευθύνες, αν υπάρχουν.. Δεν προσφέρεται όμως σε καμμία περίπτωση ούτε για ψηφοθηρικές συζητήσεις, ούτε για κομματικές παντιέρες, ούτε για ρεσιτάλ λαϊκισμού.

Βέβαια αυτή τη φορά, ο λαϊκισμός είναι πολύ βαρύτερος και αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας…

Διευκρινιστική πρέπει να αναφέρουμε πως ο κ. Βασιλείου περιορίστηκε μόνο στην εξής δήλωση : Να προνοησουμε να μην υπάρξει άλλο τέτοιο ατύχημα στο δήμο μας.

 

 

 

 

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όχι μόνο η γη αλλά και πιο βαθιά έπρεπε,μα μπείτε με,αυτά,που ειπώθηκαν.Επρεπε,να ήταν δικό σας άτομο και μετά αν μπορούσατε να μιλάγαμε με,αυτό το θράσος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog