Χθες Σάββατο 1η Οκτωβρίου έγιναν, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη -του οραματιστή πολιτικού που υλοποίησε, μεταξύ άλλων, το έργο της διάνοιξης της διώρυγας, τα εγκαίνια της οποίας τέλεσε το 1893.

Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής, με την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας- αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο αυτόν πολιτικό,πραγματοποιήθηκαν στις 7 το απόγευμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος θα εκφώνησε ομιλία

Ακολουθεί Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη στην εκδήλωση

Τα εγκαίνια της προτομής του Χαρίλαου Τρικούπη στη Διώρυγα του Ισθμού αποτελούν μια συμβολική κατάθεση τιμής στον εξαίρετο αυτόν πολιτικό άνδρα.

Για τη συνολική και υπερπολύτιμη προσφορά του, το έθνος οφείλει κάθε τιμή, αναγνώριση και σεβασμό στον Χαρίλαο Τρικούπη, στον εμπνευσμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον πρώτο εκσυγχρονιστή – όπως αποκαλείται- , τον άνθρωπο που η περίοδος που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή, ταυτίστηκε με βαθιές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που αντέχουν μέχρι σήμερα, με πρωτοποριακά και μεγαλόπνοα έργα υποδομών.

Θέλω να συγχαρώ θερμά για την πρωτοβουλία αυτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Αντιπεριφερειάρχες και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τον γλύπτη κ. Νίκο Γεωργίου και όλες και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.

Άλλωστε, κάθε προσπάθεια που υποδαυλίζει τη μνήμη και το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, συμβάλλει στην επαλήθευση της ρήσης του ίδιου του Τρικούπη:

«Η Ελλάς προώρισθαι να ζήσει και θα ζήσει»