Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H WWF Hellas στα καμμένα του Σχίνου (φωτο)

- Advertisement -

Τα στελέχη του WWF Ελλάς ολοκλήρωσαν μια ακόμα απαιτητική καταγραφή στις καμένες εκτάσεις της περσινής χρονιάς, σε Γεράνεια όρη και Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στο πλαίσιο του προγράμματος «παρακολούθηση της φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιές».

Η εικόνα είναι πολύ ενθαρρυντική για τα περισσότερα οικοσυστήματα που έχουν αναπτυγμένους μηχανισμούς αναγέννησης μετά από πυρκαγιές, με υψηλό ποσοστό φύτρωσης μικρών πεύκων και έντονη παραβλάστηση πρεμνών, ριζών και κορμών σε αείφυλλα και φυλλοβόλα πλατύφυλλα.

Η ομάδα του WWF έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και κατέγραψε όμως και τις περιοχές που σύμφωνα με την περσινή μελέτη χαρτογράφησης και προτεραιοποίησης φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα στην αναγέννησή τους. Έτσι επισκέφτηκε όλες τις διπλοκαμένες περιοχές καθώς και αυτές που αποτελούνται από είδη μη προσαρμοσμένα και εγκατέστησε δοκιμαστικές επιφάνειες, τις οποίες θα επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την εξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων.

Ανακοίνωση 
Ο Σύλλογος Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου Περαχώρας, συμμετείχε υποστηρικτικά μαζί την ομάδα του WWF Ελλάς που αποτελούταν από τον κ. Ηλία Τζιρίτη Συντονιστή Έργων της WWF Ελλάς και τον κ. Νικόλαο Γεωργιάδη Γεωπόνο της WWF Ελλας, στην καταγραφή των δασικών εκτάσεων στα Γεράνεια Όρη, για την αποτύπωση των περιοχών που επηρεάστηκαν από τις δασικές πυρκαγές της αντιπυρικής περιόδου 2021.
Η WWF Ελλας ολοκλήρωσε μια ακόμα απαιτητική καταγραφή στις καμένες εκτάσεις της περσινής χρονιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος «παρακολούθηση της φυσικής αναγέννησης μετά από πυρκαγιές».
Σύμφωνα με τους ειδικούς της WWF Ελλάς, η εικόνα είναι πολύ ενθαρρυντική για τα Γεράνεια, τα οποία που έχουν αναπτυγμένους μηχανισμούς αναγέννησης μετά από πυρκαγιές, με υψηλό ποσοστό φύτρωσης μικρών πεύκων και έντονη παραβλάστηση πρεμνών, ριζών και κορμών σε αείφυλλα και φυλλοβόλα πλατύφυλλα. Υπάρχουν επίσης σήμεία χωρίς βλάστηση όπου θα μπορούσε να γίνει και δενδροφύτευση.
Η ομάδα του WWF μαζί με τον Σύλλογο μας, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και κατέγραψε όμως και τις περιοχές που σύμφωνα με την περσινή μελέτη χαρτογράφησης και προτεραιοποίησης φαίνεται πως θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα στην αναγέννησή τους. Έτσι επισκεφτήκαμε όλες τις διπλοκαμένες περιοχές καθώς και αυτές που αποτελούνται από είδη μη προσαρμοσμένα και εγκατέστησε δοκιμαστικές επιφάνειες, τις οποίες θα επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την εξαγωγή συμπερασμάτων και προτάσεων.
Δείτε εδώ την μελέτη χαρτογράφησης και προτεραιοποίησης της WWF Ελλάς: http://ow.ly/Im9650KLhsQ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog