Η ενεργειακή κρίση επέφερε νέο πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, οπότε γονείς αναζητούν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία

Τάξεις μέσα σε αίθουσες ναών και τμήματα σε υφιστάμενα σχολεία της πόλης, στήνονται και φέτος από την εκκλησία και τους Δήμους σε μία προσπάθεια να παρέχουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά αδύναμων -και όχι μόνο- οικογενειών. Στην αρχή ήταν η οικονομική κρίση, στη συνέχεια η πανδημία που συμπίεσε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, στερώντας στα παιδιά και το φυσικό τους περιβάλλον και σήμερα ήρθε η ενεργειακή κρίση.

Το κόστος για θέρμανση και ρεύμα, που ανεβάζει στα ύψη τις δαπάνες των νοικοκυριών, οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος των φροντιστηρίων, που έχει αυξηθεί εξίσου με όλα τα άλλα, τόσο για τα σχολικά μαθήματα, όσο και για τις ξένες γλώσσες.

Στο Λουτράκι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης , έγινε προσπάθεια από δημότες να ιδρυθούν τα κοινωνικά φροντιστήρια με τη βοήθεια του δήμου (παραχώρηση αιθουσών). Ομως τότε υπήρχε η αντίληψη να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τους φροντιστηριούχους, εκ των οποίων κάποιοι με την προφαση ότι τα τμήματα είναι ολιγομελή, υπήρχε απαρτία και δεν παραχωρούσαν θέσεις σε άπορα παιδιά. Αποτέλεσμα να μείνουν αρκετοί μαθητές χωρίς φροντιστήριο.

Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους καθηγητές-ιδιοκτήτες φροντιστηρίων που αγκάλιασαν τις οικονομικά ευάλωτες οικογένειες και προσέφεραν αγάπη και γνώσεις στα παιδιά. Οφείλουμε να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της ψυχής τους και την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια!

Σήμερα στο Λουτράκι 

Μετ΄εμποδίων αλλά τέλος καλό, για πολλούς μαθητές που ανήκουν σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες στο Λουτράκι. Τα κοινωνικά φροντιστήρια παίρνουν σάρκα και οστά μετά από πολλά χρόνια!

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου .Παρόντες οι εκπρόσωποι του Συλλόγου που πρωτοστάτησε για τη θέσπιση αυτής της δομής, Γιάννης Κανελλόπουλος και Δημήτρης Μπαλής (εθελοντής καθηγητής)

Eντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου του κόμματος Μέρα 25 και Προέδρου των φροντιστηριούχων Νομού Κορινθίας κ. Βασιλακόπουλου, οποίος κατά την άποψή μας δεν είχε λόγο να προσκληθεί (αν προσκλήθηκε ή ζήτησε μόνος του να τοποθετηθεί) αφού εκπροσωπεί το συγκεκριμένο κλάδο.

Eντύπωση προκάλεσε επίσης η αρνητική ψήφος επί του θέματος του Φίλιππα Θυμή, πρόεδρου του ΔΟΚΟΠΑΠ, ο οποίος στο παρελθόν έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα και θέματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης. Μάλλον μπέρδεψε λίγο τους ρόλους γιατί θέματα που άπτονται της παιδείας, δεν είναι αρμόδιος ο ΔΟΚΟΠΑΠ αλλά ο αντιδήμαρχος Παιδείας, δηλαδή ο Τάσος Σακελλαρίου. Οτι τις αιτήσεις για την ένταξη στα φροντιστήρια του δήμου τις εξέταζε ο κ. Νίκος Καρράς που ανήκει στο ΔΟΚΟΠΑΠ, είναι άλλο θέμα.

Εντύπωση προκάλεσε η αρνητική ψήφος του Χρήστου Ασημακόπουλου του ΚΚΕ, ο οποίος κατηγόρησε μεν την Κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει περιέλθει η παιδεία και οι μαθητές αλλά δεν θέλησε να στηρίξει με την ψήφο του τα κοινωνικά φροντιστήρια.

Επίσης, η αρνητική ψήφος του Αλκιβιάδη Δρίτσα και η αποχή από την ψηφοφορία του Δημήτρη Βασιλείου.

Ο Κώστας Ζερβός, πολύ σωστά, ως φροντιστηριούχος απείχε της ψηφοφορίας αλλά δεν απείχε από το θέμα αφού τοποθετήθηκε, χωρίς να συναινεί επί της ουσίας για την ίδρυσή τους λέγοντας πως δημοτική εκπαίδευση δεν μπορεί να υπάρξει.

Θετικές ψήφοι από Λογοθέτη, Καραπανάγο, Πέτρου Παναγιώτη  ….με επιφυλάξεις όπως τόνισαν για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο καταστατικό του Συλλόγου.

 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί