Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αποκλειστικό: Τέλος στην υπόθεση «ελαιόδεντρα Περιγιαλίου» έβαλε η Αρχή διαφάνειας!

- Advertisement -
Χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο και περιβαλλοντικό έγκλημα από την μειοψηφία του δήμου Κορινθίων.
Απασχόλησε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που οδήγησαν σε συγκρότηση επιτροπής ελέγχου. Οι δημόσιες δηλώσεις και αναφορές υπήρξαν πολλές, οξύτατες, μάλιστα η υπόθεση των ελαιόδεντρων του Περιγιαλίου αποτέλεσε αντικείμενο και μιας εκ των ‘αξιοπιστιών‘ που προσάπτει στο δήμαρχο Κορινθίων ο επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Νίκος Σταυρέλης.
Η υπόθεση ωστόσο σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του loutrakiblog έχει τελειώσει, τυπικά και ουσιαστικά, από τον Αύγουστο όταν και απεφάνθη η επιτροπή διαφάνειας στην οποίαν είχε γίνει προσφυγή περι μη σύννομων ενεργειών του δήμου.
Η απόφαση αναφέρει ρητά πως η ποσότητα που υλοτομήθηκε είναι αυτή ακριβώς που δημοπρατήθηκε και όχι μεγαλύτερη όπως ανέφεραν οι καταγγελίες και πως στο σύνολο της προήλθε από την συγκεκριμένη περιοχή και όχι απο άλλη πηγή όπως επίσης αναφερόταν στην καταγγελία.
Τέλος η απόφαση της Εθνικής Αρχής διαφάνειας αναφέρει πως νομίμως αποκλείστηκε από την διαδικασία δημοπρασίας ένας εκ των δυο συμμετεχόντων αφού δεν πληρούσε τα κριτήρια της διακήρυξης. 
Η απόφαση, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του loutrakiblog έφτασε στους αρμοδίους λίγες μέρες πριν τα τέλη Αυγούστου.
Δεν έλαβε απολύτως καμία δημοσιότητα απ όσους προσέφυγαν, αν και προφανώς δεν θα είχε ισχύσει το ίδιο εάν η απόφαση μιλούσε για μη σύννομες ενέργειες.
Η πιστοποίηση της νομιμότητας των ενεργειών της δημοτικής αρχής Κορίνθου, οδήγησε και στην σιωπή. Ωστόσο, επειδή πραγματικά δημιουργήθηκε μεγάλο θέμα τότε στο δήμο Κορινθίων και κάποιοι ίσως να θεωρούν οτι ακόμα πλανάται, η ενημέρωση για της έκβαση της υπόθεσης είναι υποχρέωση. 
Χ@ρ@
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog