Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κατάργηση του 0,5% επί των ακαθάριστων ζητά ο ΣΕΑΚ από το δήμο Κορινθίων

- Advertisement -

Τα χρόνια της πανδημίας, την οικονομική δυσπραγία αλλά και τις αποφάσεις άλλων δήμων της επικρατείας και δήμων της Κορινθίας επικαλείται ο σύλλογος επαγγελματιών της Αρχαίας Κορίνθου στο αίτημά του περι κατάργησης του φόρου του 0.5% επι των ακαθαρίστων, φόρο που αποδίδουν οι επιχειρήσεις στους οικείους δήμους.

Ο ΣΕΑΚ κοινοποιεί το αίτημα του με επιστολή του στον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Κορινθίων, χρέη τα οποία εκτελεί ο ίδιος ο δήμαρχος Κορινθίων.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Λόγω των δυο χρόνων της πανδημίας, οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν υποστεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν αυτό το φόρο. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με δήμους όπως Πατρέων, Τρικκαίων, Λουτρακίου, Βέλου – Βόχας, μας ενημέρωσαν ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τον συγκεκριμένο φόρο. Παρακαλούμε να καταργηθεί για το καλό των επιχειρήσεων της Αρχαίας Κορίνθου.

Η επιστολή κοινοποιείται στην ομοσπονδία των εμπόρων και στο Επιμελητήριο Κορινθίας, μάλιστα ο Πρόεδρος Τάκης Λουζιώτης με δική του επιστολή προς το δήμαρχο Κορινθίων ζητά την εξέταση του αιτήματος των εμπόρων προκειμένου να επέλθει η ανακούφισή τους.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog