Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκρίθηκε η ίδρυση 5άστερου ξενοδοχείου στο Λουτράκι

- Advertisement -

Οι παραθαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζουν να προσελκύουν επενδύσεις από επιχειρήσεις που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τόσο το φυσικό κάλος της Πελοποννήσου όσο και την τουριστική ανάκαμψη που σημειώνεται στη χώρα με τις επιδόσεις του τουρισμού να ξεπερνάνε τις επιδόσεις ακόμα και του 2019.

 

Πολλές περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωρίζουν επιχειρηματική άνθιση στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού με εγκρίσεις για πολυτελή ξενοδοχεία και καταλύματα να διαδέχονται η μία την άλλη.

 

Συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα της Κορινθίας μια τέτοια νέα επένδυση επιχείρησης για πολυτελές κατάλυμα έλαβε έγκριση για υλοποίηση από αρμόδιο φορέα.

 

 Eγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης “LOVIN GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.” με δ.τ. “LOVIN GREECE” που αναφέρεται στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας 5 αστέρων, δυναμικότητας 34 δωματίων/68 κλινών, στη θέση Πευκάκι της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 3.798.731 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 3.686.492,60 ευρώ. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή της επιχορήγησης ανέρχεται σε 1.419.299,65 ευρώ.

 

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μιας και περί ου ο λόγος σχετικά με τη δημιουργία ενος νέου 5αστερου ξενοδοχείακου καταλυματος στην πόλη του Λουτρακίου, ας παραθέσω (ανά κατηγορια), τα ακριβή, καθως και επίσημα στοιχεία κατάταξης του, μέχρις στιγμής, συνολικου ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας μας: 5* αστερων ειναι, αισιως, 740 ξενοδοχεια, 4* αστέρων ειναι 1.810 ξενοδοχεια, 3* 2.910, 2* 3.450 και 1* 1.246. Σαν παρατήρηση να προσθέσω ακομα, ότι στις τρεις πρώτες κατηγοριες ( αυτές, δηλαδή, των 5*, 4*, 3* αστερων), παρατηρηται σε απόλυτο αριθμό ξενοδοχείων, μια ολοένα και αυξανομενη τάση, (σαφές δείγμα και αυτό τις εξελιξεως ενός πιο ποιοτικού τουρισμού, εις στην πατρίδα Ελλαδίτσα μας), εν σχέση με αυτές τις δύο τελευταίες κατηγοριες (2* και 1* αστερα), στις οποίες και σημειών.εται μια ολοένα διαρκής και συνεχιζομενη μείωσης…

  2. Γειά σας . Παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε που ακριβώς γίνει γιατί μένω στην περιοχή και δεν έχω ακούσει τίποτα. Ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog