Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας στα δικαστήρια για την απολογία των 6 συλληφθέντων για απάτη

- Advertisement -

Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου .

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, αφού σήμερα απολογήθηκαν οι  6 συλληφθέντες της σπείρας που απέσπασαν πάνω από 2.000.000 ευρώ με απάτες.

Στο Ζευγολατιό Κορινθίας είχε στηθεί το επιχειρησιακό-τηλεφωνικό κέντρο, μέσω του οποίου πραγματοποιούσαν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες κλήσεις πανελλαδικά, ενώ επεδείκνυαν ιδιαίτερη επιμονή έως ότου επιτύγχαναν το σκοπό τους και αποσπούσαν τις πληροφορίες που ήταν απαραίτητες για να εξαφανίσουν τα χρήματα από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Οι Αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στο Ζευγολατιό Κορινθίας και το Ζεφύρι Αττικής, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμα πέντε μέλη της. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και απάτης με υπολογιστή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της πλαστογραφίας, της παράνομης πρόσβασης σε συστήματα πληροφοριών ή και σε δεδομένα, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης

Σοκάρει η επιμέλεια με την οποία είχαν οργανώσει τη δράση τους οι εγκληματίες, με κάθε λεπτομέρεια να είναι μελετημένη ώστε να μην κινούνται οι υποψίες των θυμάτων που προσέγγιζαν. Τα μέλη της οργάνωσης εμφανίζονταν με διάφορους ρόλους, όπως για παράδειγμα πωλητές, αγοραστές ή πελάτες, ανάλογα με την περίπτωση. Παρουσιάζονταν ως επιφανείς πολίτες, και μάλιστα για να αποδείξουν τη φερεγγυότητά τους έστελναν στα θύματά τους φωτογραφίες από πλαστές ταυτότητες, σφραγίδες, διαφημιστικές κάρτες και τιμολόγια που είχαν παραποιήσει, αποδεικνύοντας έτσι την αξιοπιστία τους.

Φαίνεται ότι τρία ήταν τα συχνότερα σενάρια με βάση τα οποία αποσπούσαν χρήματα από τα θύματά τους. Συνήθως προσποιούνταν:

-τους πωλητές οχημάτων ή αντικειμένων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ώστε να δημιουργήσουν την ιδέα της συμφέρουσας αγοράς,
-τους αγοραστές και αφού εντόπιζαν πρόσφατες αγγελίες κάθε είδους, με το πρόσχημα της άμεσης αγοράς και της άμεσης καταβολής χρημάτων, έπειθαν τα υποψήφια θύματά τους, και

-τους πελάτες σε ξενοδοχειακές μονάδες ή άλλες επιχειρήσεις όπου χρησιμοποιούσαν το τέχνασμα της μεγάλης παραγγελίας ή της κράτησης μεγάλης διάρκειας, προφασιζόμενοι άμεσα προκαταβολή, ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των θυμάτων τους.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog