Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Aπό δυο χωριά …χωριάτες γίνονται οι νεοδημοκράτες στην Πελοπόννησο (βίντεο)

- Advertisement -

Aπό δυο χωριά …χωριάτες γίνονται οι νεοδημοκράτες στην Πελοπόννησο, με την δημιουργία στρατοπέδων Σαμαρά – Μητσοτάκη, που οριοθετούν τις πολιτικές τους δυνάμεις στην Πελοπόννησο.

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ο πρώην πρωθυπουργός είχε τετ α τετ με τον Βασίλη Κικίλια στην Μεσσηνία, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιό του. Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Τουρισμού.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr

«Ο κ. Κικίλιας μεταξύ άλλων είπε ότι ο κ. Σαμαράς στήριξε στη Μεσσηνία τόσο στα μεγάλα έργα όσο και στις μικρές ανθρώπινες στιγμές στην πλημμύρα της Καλαμάτας. Οι «κακές γλώσσες» όμως σχολίασαν ότι η τελευταία αναφορά του Β. Κικίλια άφηνε σαφείς αιχμές κατά του τότε δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που απέφυγε να περπατήσει μέσα στις λάσπες επειδή όπως υποστηρίζει «δεν ωφελεί τίποτα τους πληγέντες η αυτοψία των πολιτικών παρουσία της κάμερας».

Εντωμεταξύ, εντονότατη ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα δεν παρέστη σε εκδήλωση του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, παρόντων Κικίλια και Σαμαρά, επειδή δεν εκλήθη. Μάλιστα, μιλώντας στο MessiniaLive ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε:

«Δεν καλούν σε εκδήλωση της Κυβέρνησης τον Περιφερειάρχη; Τους πόρους από τα προγράμματα αυτά από τον νόμο τα δίνει η Περιφέρεια. Και δεν καλούν τον περιφερειάρχη; Η περιφέρεια είναι ο κύριος εκφραστής της τουριστικής πολιτικής και διαχειριστής των χρημάτων . Και δεν επισκέπτεται ο Υπουργός Τουρισμού το Διοικητήριο; Να μην ξανάρθει!».

“Εγώ δεν υποτάσσομαι”, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας κι εξαπέλυσε πυρά κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, απαντώντας χθες το βράδυ στο Διοικητήριο Μεσσηνίας σε σχετικές ερωτήσεις, για το γεγονός ότι δεν κλήθηκε στο Επιμελητήριο, στη σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Σημείωσε ότι “έχω ψηφιστεί να έχω ένα ρόλο, τη σημαία της ελευθερίας μου δεν την υποστέλλω” κι επεσήμανε πως “είμαι περιφερειάρχης και με τις ψήφους της Αριστεράς. Με τις ψήφους ενός κόμματος δεν βγαίνεις περιφερειάρχης”, ενώ υπογράμμισε το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασής του και πως δεν ανήκει σε κομματικό στρατό, που ό,τι του λένε, κάνει.

Ο κ. Νίκας παρατήρησε ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τεράστιο αγώνα για τα εθνικά θέματα, κάποιοι ασχολούνται με μικροπολιτικές κάθε είδους δεν έχουν καμία σχέση.

Μίλησε για μικροπολιτικές τύπου Πάτση που ήταν στα σπλάχνα της κυβέρνησης κι εναντίον των λαϊκών συμφερόντων, του φτωχού κόσμου και για επισυνδέσεις, υποκλοπές που δηλητηριάζουν τον πολιτικό μας βίο.

Εβαλε κατά αυτών που νοιάζονται να ενισχύουν τη θέση τους και τη θέση των ομάδων τους, την επόμενη μέρα, δηλώνοντας πως δεν τους αφορούν. “Ολα τα ζητήματα αυτά τα αφήνω στην κρίση σας”, είπε ο περιφερειάρχης και ανέφερε ότι στη σύσκεψη στο Επιμελητήριοσυζητήθηκαν μείζονα θέματα κι έπρεπε να είναι παρούσα Περιφέρεια, που συντονίζει, χρηματοδοτεί και προβάλλει τον τουρισμό και της Μεσσηνίας.

 

- Advertisement -

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα αυτά τα όμορφα, ωραια και υπεροχα που συμβαίνουν σήμερα στους κόλπους της άλλοτε ένδοξης, περήφανης, πατριωτικης και ιστορικής παράταξης, της Νεας Δημοκρατίας, έχουν ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Δυστυχώς, αποτελεί αυτός ο κύριος μεγα στίγμα, κηλίδα, αλλα και ντροπή για την πάλαι ποτέ κραταιά αυτή παραταξη, έχοντας μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι, και κάθε λογοις καιροσκόπους και τυχάρπαστους, ως… συνεργάτες, φίλους, παρατρεχαμενους και κολλητους στην πρωθυπουργικη αυλή του, οι οποίοι και χρησιμοποιούν αυτη την παράταξη, όχι φυσικά για να προσφέρουν στην πατρίδα και στον Ελληνικό λαό (ως θα είχαν την υποχρέωση και θα όφειλαν), αλλα σαν… εταιρεια και σαν “σημαια ευκαιρίας” για την πάρτη τους και μόνον, το προσωπικό τους συμφερον και το τομαράκι τους. Ε, σαν συνέπεια όλων αυτών (αλλά και πολλών άλλων), είναι οι πρώην αρχηγοί της, όπως οι κ. κ. Καραμανλής και Σαμαράς, αλλά και πληθώρα ακόμη ηγετικών και ιστορικων της στελεχών, όπως ο Προκόπης ο Παυλόπουλος, ο Βαγγέλης Με’ι’μαρακης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Γιώργος Κύρτσος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο παλιός βουλευτης του κόμματος, ο Κωστας Τζαβαρας, αλλα και πολλοί αλλοι, δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστεί τον σημερινό πρωθυπουργό…

  2. Ολοι οι υγιως, αλλα και ορθολογικως σκεπτομενοι Νεοδημοκρατες, εις στις επικειμενες αυτες βουλευτικες εκλογες, θα “θυσιασουμε” για λιγο και προσκαιρα την ψηφο μας, ψηφιζοντας, κατ’ αναγκην, τον ΣΥΡΙΖΑ, για το καλο και μονον, του περηφανου – αλλα και δυστυχως – πολυπαθου, κομματος μας!! Γιατι μονο ετσι (οσο και αν ευλογως ακουγεται αντιφατικο και παραδοξο κατι τετοιο), θα γλιτωσουμε, καθως και θα απαλλαξουμε και θα λυτρωσουμε την αγαπημενη μας παραταξη, δηλαδη το κομμα της Νεας Δημονρατιας, απο την ανεπιθυμητη παρουσια, αλλα και τα νυχια της… ” Αγιας οικογενειας, Βοργια”(κατα κοσμον και ως “Μητσοτακε’ι’κο”, επονομαζομενον)!! Για καθε αυθεντικο και γνησιο Νεοδημοκρατη που σεβεται τον εαυτο του, θεωρω πως ο,τι ειναι ακρως επιβεβλημενη και απαραιτητη μια τετοια και τοσο μεγαλη θυσια!!

  3. Ωραία τα λέει ο υγιώς σκεπτόμενος φίλος άνωθεν. Κατ’ανάγκην ψήφο στον σύριζα λοιπόν για να μπορέσουμε να πληρώνουμε 2πλάσιο ΕΝΦΙΑ, 4πλάσιο επίδομα αλληλεγγύης, παραχώρηση μερικών μόνο νήσων στην Τουρκία και να γευτούμε 100πλασίους ταλαίπωρους πρόσφυγες στον τόπο μας έτσι ώστε να απαλλαγούμε από το επονομαζόμενον μητσοτακέϊκο.

  4. Θα είμαι ολίγον τι σκληρος, (αλλά συνάμα, θέλω να πιστευω και αληθινος), και θα πω, πως κατηγορώ τον σημερινό πρωθυπουργό, (εκτός όλων των άλλων), και για εξαπάτηση, κορο’ι’δια, εμπαιγμό, φτωχοποιηση, εξαθλιωση και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, των περισσοτερων Ελληνων… Δεν νοιάστηκε ποτέ πραγματικά για την καθημερινότητα και τις ανάγκες του φτωχού και απλού κόσμου, (επιρριπτωντας διαρκως και μονιμως της ευθύνες σε όλους τους άλλους, πλην του εαυτού του, του ιδιου), και μονάχα κύριο μελημα του υπηρξε το να μαζέψει γυρω του (ως… έμπιστους, παρατρεχαμενους, συμβουλατορες, συνεργατες, αυλικους και κολλητους του), την “Σάρα και την Μάρα” και το “κακό συναπάντημα”, δημιουργοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια κάστα και έναν συρφετο απίθανων, ανεκδιηγητων, επίορκων και διεφθαρμένων τυπακων και πολιτικαντηδων που η μόνη τους προτεραιότητα και ενδιαφέρον ήταν η εκπλήρωση των ατομικων τους συμφερόντων και επιθυμιών, η αναψυχή και ευημερια τους, η πάρτη τους, το τομαράκι τους και βεβαίως ο αυθαίρετος και παρανομος τους, πλουτισμός, φυσικά με τα χρήματα όλων ημών των απλων Ελλήνων φορολογουμένων πολιτων…

  5. Διορθώνω στο (12:24): “Επιρρίπτοντας” και ουχί “επιρριπτωντας”! Μάλλον φαίνεται, πως με γλωσσοφαγε και με γρουσουζεψε ο μετρ του είδους, δηλαδή ο Μητσοτάκης!!

  6. Tην τσιμπίσαμε τη δουλειά μεγάλε. Ρουσφέτι ζήτησες για δουλειά στο δημόσιο, έπεσε πόρτα και τώρα σου φταίνε όλοι από την κορφή ως τα νύχια. Δεν αλλάζει ο νεοέλλην με τίποτα τελικά. Ζητάς να αλλάξουν οι πολιτικοί, ενώ εσύ μένεις αναλλοίωτος όπως και οι πρόγονοι από 20ο αι. και πέρα.

  7. Αντί άλλης απαντήσεως αγαπητέ/τη (20:32), θα σας θεσω ένα και, μέχρις στιγμης αναπάντητο, γριφωδες, δυσεπίλυτο, καθως και ασυλληπτης δυσκολιας (και το οποίο βεβαίως, απευθύνεται σε ελαχιστους, εκλεκτούς & αριστους, όσο επισης και ιδιαιτέρως εξασκημενους, προπονημενους και μυημένους – παικταραδες), κουιζ! Παμε, λοιπόν: Ποιος λαοφιλής, λαοπροβλητος, καταλληλοτερος, δημοφιλεστατος, επωνυμος, διάσημος, εξέχων, διαπρεπής, αλλά και συγχρόνως λίαν δοσατζης, φεσατζης και μπαταχτσης πολιτικός ανήρ, κατά πρώτον, καταδέχεται, ελαφριά την καρδια, δωράκια από την γερμανική εταιρεια “ziemens”(Χριστοφορακος, και ΣΙΑ ΟΕ), κατά δεύτερον, καταδέχετε επίσης ως δώρα, ακίνητα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, περιέργως κτηθεντα και προερχομενα και ετουτα εκ της αλλοδαπής, κατά τρίτον, το έχει ως προσφιλες και αγαπημένο του… σπορ, χόμπι, καθώς και συνηθειο, το να υποβάλει ανακριβές και ψευδές πόθεν εσχες, και κατα τεταρτον, συστηματικως και αποδεδειγμενως δεν πληρώνει, στις τράπεζες, τα δανειακια του, ως θα οφειλε? Ο ευρων κερδίζει έναν μηνα χαλαρωτικων και ανέμελων διακοπών, όπως πχ, στα μαγευτικα, εντυπωσιακα και ασυναγωνιστα Ζαγοροχώρια, η ακομα και σε ενα οποιοδήποτε αλλο μέρος της αρεσκείας του, εις στην υπέροχη, μοναδική, αξεπεραστη και πανέμορφη αυτή, πλην ομως και ολίγον τι άτυχη, πατριδα μας…

  8. Ενισχείστε κ. πολιτικοί και τους δημοσίους υπαλλήλους σας λιγάκι για να σας υποστηρίξουν. Τί θέλετε δηλαδή, να χάσετε έδρες καλαματιανές;

  9. Ομως, απο δυο χωρια, χωριατες, καθως επισης και μαλλια κουβαρια εγιναν εσχατως, και οι αλλοτε επιστηθιοι και φιλοι κολλητοι, Μαρινακης και Μητσοτακης! Οι – κατα κοινην ομολογια – δυο (2) αυτοι πρωθυπουργοι, αυτης της ταλαιπωρης χωρας μας, σφαζονται και σκοτωνονται (με αφορμες τοσο το ελληνικο ποδοσφαιρακι και τον Ολυμπιακο, οσο ακομη και για την – ισαμε τα τωρα, τουλαχιστον – αδιερευνητη, σκοτεινη και δυσσωδη αυτη υποθεση των παρακολουθησεων και των υποκλοπων), για το μοιρασμα της πιτας και των ιματίων της εξουσιας, προφανως…

  10. (07:15). Ω, μα τι ευχαριστος εκπληξη, ήταν και αυτη, σημερα!! Μα πού χαθήκατε, εκλεκτέ και αγαπητέ μου κύριε, επί τόσον πολυ καιρο?! Ακόμα και αν διακεισθε δυσμενώς απεναντι μου, εντουτοις εγω χάρηκα ιδιαιτερως και ευχαριστήθηκα που διαπιστώνω πως ο,τι είστε καλά!! Και σας το λέω αυτό, εντελως αυθορμητα, μα και ανθρωπινα και ειλικρινά!!

  11. Είδε κι απόειδε και ξαναέβαλε στόχο τη συντάκτριά μας πάλι αυτός? Να ετοιμαζόμαστε δηλ για νέο γύρο: η πεθερά μου, η γυναίκα μου, η δημόσια υπηρεσία μου, η καλαμάτα μου και εν κατακλείδει, η ξεφτίλα μου!!!

  12. Το πιο πιθανο ειναι πως εψαξε στη μεσσηνια να βρει blog του βελινεκους του δικου μας, δεν το πετυχε και γιαυτο εσκασε παλι μυτη. Υπαρχει ομως και δευτερο σεναριο ρε παιδια, τρυπωσε σε καποιο, αρχισε τις παρλες και το καμακι κι εκει, οποτε τον πεταξαν εξω και σου λεει: πισω στο lb, θα ξεχαστηκαν τα παλια μου.

  13. (20:38). “Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα”, η και το… “Τροπαριο της Κασσιανής”. Αναρωτιέμαι: Δεν βαρεθηκατε συνεχως να λετε, όλο τα ίδια και τα ίδια, αγαπητέ μου κυριε? ΥΓ. Συνεχίστε…!!

  14. (07:59). Αγαπητε, το βρηκατε! Ετσι ειναι… ακριβώς όπως τα λέτε! Πέραν του ο,τι αναμασατε διαρκως όλο τα ίδια και τα ιδια και δώστου και βίρα τα ίδια και τα ίδια, είναι σαφές πως διέπεστε και από μιαν καλπαζουσα και οργιώδη φαντασίαν! Μα, εσείς τελικά δεν είστε ένας απλός σχολιαστής και αναγνώστης (όπως όλοι, ίσαμε τα τώρα, αλλά και εσφαλμένως, νομίζαμε), αλλα αποδυκνειεται τελικα πως ο,τι είστε, ο νέος Μάντης Τειρεσιας!

  15. (07:59). Αγαπητε μου, σας αξίζουν πολλα εύσημα, αλλα και ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια, για το απλόν λόγο, οτι το βρηκατε! Ετσι ειναι… ακριβώς όπως τα λέτε! Πέραν του ο,τι αναμασατε διαρκως όλο τα ίδια και τα ιδια και δώστου και βίρα τα ίδια και τα ίδια, είναι σαφές πως διέπεστε και από μιαν καλπαζουσα και οργιώδη φαντασίαν! Μα, εσείς τελικά δεν είστε ένας απλός σχολιαστής και αναγνώστης (όπως όλοι μας, ίσαμε τα τώρα, αλλά και εσφαλμένως, νομίζαμε), αλλα αποδυκνειεται τελικα πως ο,τι είστε, ο συγχρονος Μάντης Τειρεσιας!!

  16. Τον αράπη κι αν τον πλένεις…αποδυκνείεται τελικώς πως το σαπούνι σου χαλάς. Ο Τασούλης δε θα μάθει ορθογραφία ποτέ του. Ας του ευχηθούμε και εις άλλα με υγεία ή υγία, ή υγήα, ή υγύα. Ας διαλέξει όποιο τον βολεύει…

  17. (07:59). Αγαπητε μου, σας αξίζουν πολλα εύσημα, αλλα και ακόμη περισσότερα συγχαρητήρια, για το απλόν λόγο, οτι το βρηκατε! Ετσι ειναι… ακριβώς όπως τα λέτε! Πέραν του ο,τι αναμασατε διαρκως όλο τα ίδια και τα ιδια και δώστου και βίρα τα ίδια και τα ίδια, είναι σαφές πως διέπεστε και από μιαν καλπαζουσα και οργιώδη φαντασίαν! Μα, εσείς τελικά δεν είστε ένας απλός σχολιαστής και αναγνώστης (όπως όλοι μας, ίσαμε τα τώρα, αλλά και εσφαλμένως, νομίζαμε), αλλα αποδυκνειεται τελικα πως ο,τι είστε, ο συγχρονος Μάντης Τειρεσιας!!

  18. Αγαπητέ Max, καλύτερα να ΜΗΝ λείπει ο “Ουαλλος”, καθ’οτι (και κατά την ταπεινή μου άποψη και γνώμη), η θέση του είναι ΕΔΩ στο LB και οφείλει να είναι ΠΑΡΟΝ και αυτός!!

  19. (18:15). Σεβαστέ και αγαπητέ μου κύριε, πέρα από το καλαμπουρι, τις πλακιτσες, το χιούμορ και τους αστε’ι’σμους (εκατερωθεν), σας λέω σοβαρά, ότι αρκετές φορες έχετε δίκιο που μου “τη λέτε” και διολου δεν σας κακιζω, αλλά ούτε και σας παρεξηγώ… Τα οποια λάθη, “χούγια”, “κουσουρια”, τρωτά και ελαττωματα μου, πιστέψτε με, και τα αναγνωρίζω και τα ξέρω και πολύ καλα… Μπορεί, ενδεχομένως και να σας ξαφνιαζω τώρα, με αυτή την δοση αυτογνωσίας και αυτοκριτικης που επιδεικνύω, κάτι που άλλωστε και το οποίο και δεν πολυσυνηθιζεται, και παντως… προσπαθώ όσο και σε ο,τι μπορώ, να βελτιώνομαι… ΥΓ. Όπως και πιο πανω έχω ξαναπεί, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε την υγεία σας και να ειστε πάντοτε καλά. Με εκτίμηση, Τασος

  20. Δίχως καμία διάθεση υποδείξεως, θεωρω πως αυτο με τον “Λουμίδη”, τις πιτσαρίες και τις σουβλακερες αξιζε (κατά τη γνώμη μου), την δημοσιευση, βρε Χαρά! Είπαμε, στη ζωή μας, το καλοπροαίρετο χιούμορ, και ευπρόσδεκτο λογικά θα πρέπει να είναι, αλλα και χρειάζεται και επιβάλλεται, ενιοτε! ΥΓ. Εκτός και άν ο εν λογω αυτος σχολιασμός ΔΕΝ πέρασε στο LB, τελικα…

  21. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ,ΠΟΙΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΝΙΚΑ ,ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ,ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΣΙΓΟΥΡΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog