Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπάχαλο με τις θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ στο Λουτράκι

- Advertisement -

Ο,τι να ΄ναι και όπου να ΄ναι στο Λουτράκι. Λες και βρισκόμαστε σε μια άναρχη πόλη. Που κανείς δεν εποπτεύει τίποτα, που οι καταγγελίες στην αστυνομία πάνε και έρχονται για ψύλλου πήδημα, που ο καθένας κάνει ότι γουστάρει!

Στο Λουτράκι λοιπόν εχουν και οι πεθαμένοι θέσεις. Και όχι μόνο αυτό, αν τολμήσεις να παρκάρεις κατα λάθος, επειδή η σήμανση έχει πλέον ξεθωριάσει, ή επειδή η πινακίδα βρίσκεται πίσω από κάποιο δένδρο, οι συγγενείς που παρανόμως κρατούν τη θέση, τηλεφωνούν στην αστυνομία και σου παίρνουν τις πινακίδες…

Τι να κάνει και η αστυνομία, βλέπει κίτρινη γραμμή, βλέπει πινακίδα του δήμου, σου λέει πάρκαρες γάιδαρε στη θέση ΑΜΕΑ, σου παίρνει τις πινακίδες..

Ζητούν όλοι μια θέση πάρκινγκ γιατί είναι ΑΜΕΑ και αρκετοί όντως είναι, αλλά είναι και κάποιοι που κατέχουν θέση και το αυτοκίνητό τους λείπει στις 3 το πρωί…

Οχι, δεν έλειπε το αυτοκίνητο γιατί ο ασθενής ήταν στο γιατρό! Διασκέδαζε!

Το απίστευτο που συμβαίνει είναι το εξής σε αυτή την πόλη.Υπαρχουν θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ οι οποίες βρίσκονται  150 μέτρα μακριά από το σπίτι τους!

Και γι’ αυτό φταίνε οι κ.κ. δημοτικοί σύμβουλοι που ψηφίζουν ότι να ναι για να μη χάσουν ψήφο!

Αναρχία παντού και σε όλα… ότι του φανεί του λωλοστεφανή σε αυτή την πόλη που κανένας δε σέβεται κανέναν, που ο καθένας κοιτάει τον εαυτούλη του εις βάρος άλλων..

Μεγάλο το πρόβλημα με τα πάρκινγκ στο Λουτράκι και κάποιοι έχουν θέσεις παρανόμως, η ετσιθελικά, ή χατηρικά….

Ασε δε, η δημοτική αστυνομία, ανύπαρκτη! Την έχετε δει εσείς πουθενά? άφαντοι γραφιάδες και αυτοί!

Ζαρντινιέρες, παλιομηχανάκια, καρέκλες και ότι θέλει ο καθένας μπροστα στο πεζοδρόμιο. Η δημοτική αστυνομία που δώσαμε και 1.500 για στολές, δεν υπάρχει… Καλά πότε τις φοράνε αυτές τις στολές?

Που κυκλοφορούν αυτοί οι τύποι? Πότε? Μάλλον μετά τη βάρδια στο γραφείο…

Και οι άλλοι στο δημοτικό συμβούλιο λένε σε όλους «Ναι», μη χάσουν καμιά ψήφο…επαναλαμβάνω!

Αυτή είναι η κατάντια μας……

Κρυμμένοι τάχα, όλοι πίσω από το μανδύα της συμπαράστασης στους ΑΜΕΑ, καταστρατηγούμε τα νόμιμα δικαιώματα των υπολοίπων και δη, την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους και τις θέσεις στάθμευσης. Επαναλαμβάνω αναφέρομαι σε όσους τις κατέχουν ετσιθελικά, χατηρικά και παρανόμως με την ανοχή όλων. Υπηρεσιών και δημοτικού συμβουλίου! Κατά τα λοιπά αν ένας ΑΜΕΑ θέλει να παρακολουθήσει το δημοτικό συμβούλιο δια ζώσης, δεν υπάρχει ράμπα για να εισέλθει στην αίθουσα! Τόση ευαισθησία! Να μην αναφερθώ σε περισσότερα, διότι μπορώ να γράφω μέχρι το πρωί!

ΥΣ το loutrakiblog.gr επικοινώνησε με την Τεχνικη Υπηρεσία για συγκεκριμένη θέση ΑΜΕΑ . Μας ειπαν ότι εχει υποβάλλει δικαιολογητικά αλλά δε μας είπαν τι δικαιολογητικά. Εμείς πάντως βλέπουμε τον κύριο να κυκλοφορεί μια χαρά στο Λουτράκι και μάλιστα μεταμεσονύκτια…

Περιμένουμε να ελεγχθούν ΟΛΕΣ οι άδειες εξωνυχιστικά από την αρχή και να αφαιρεθούν όσες είχαν στην κατοχή τους πεθαμένοι ή όσοι μεταδημότευσαν, ή οσοι τις κατέχουν χατηρικά! Να ελέγχονται δε κάθε χρόνο, η τριετία που δίδεται από την αρμόδια υπηρεσία είναι πολύς χρόνος, να μην εξηγώ το αυτονόητο γιατί!

Συνεχίζεται…

- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Τι να κάνει και η αστυνομία, βλέπει κίτρινη γραμμή, βλέπει πινακίδα του δήμου, σου λέει πάρκαρες γάιδαρε στη θέση ΑΜΕΑ, σου παίρνει τις πινακίδες”… Πρώτον, οταν συγκρίνεις, Χαρά, τους σημερινούς νεοελληναραδες με τα γα’ι’δουρακια, άθελά σου αδικείς τα συμπαθεστατα τετράποδα αυτά ζωακια – και δεύτερον, όλες αυτές οι φαιδρες και τραγελαφικές καταστάσεις που περιγράφεις, εάν ίσχυαν μονάχα για το Λουτράκι, θα είμασταν η πιο ευνομούμενη και πολιτισμένη χώρα του. πλανήτη, δυστυχώς όμως όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά έναν δυσάρεστο, ανυπόφορο και θλιβερό κανόνα που επικρατεί, χρόνια τώρα, σε τούτη την χώρα μας…

  2. Αν όλα αυτά τα απαράδεκτα, φαιδρα και τραγελαφικά, στα οποία αναφερεσαι και περιγράφεις πιο πανω, με εύλογη την αποστροφή, την οργη και την αγανάκτηση, Χαρά, ίσχυαν μονάχα για το Λουτράκι, να είσαι βέβαιη πως θα είμασταν, σιγουροτατα η πιο ευνομούμενη, αξιοκρατική, πειθαρχημενη, ευπρεπισμενη και πολιτισμένη χώρα στον πλανήτη γη! Δυστυχώς όμως όλα ετουτα, δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλα εναν κυριαρχο κανόνα εις σε τούτη την φουκαριαρα, κακοριζικη και χιλιοταλαίπωρη πατριδα μας…

  3. Γιατί έχετε δει σε κάποιο οποιοδήποτε επίπεδο κάποια οργάνωση εκ μέρους του Δήμου;;; Καθαριότητα – Συγκοινωνίες (η Λίμνη Βουλιαγμένης χρόνια εξακολουθεί να εξυπηρετείται ΜΟΝΟΝ από ταξί 100 ευρώ πήγαινε έλα) -Υδρευση- Καζίνο…..Που είδατε ποτέ ίχνος μελέτης και οργάνωσης???

  4. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΛΑ.ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΠΙΟ ΑΝΑΡΧΗ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.

  5. Το προβλημα με τις θέσεις στάθμευσης οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό , του ότι οι μισές πολυκατοικίες έχουνε πυλωτές για γκαράζ οχημάτων, και ως δια μαγείας δεν χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό

  6. ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΙΝΓΚ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΡΤΑ !!!ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ 0 ΣΕΑΣΜΟΣ .

  7. Για ελέγξτε τις θέσεις ΑΜΕΑ στην Μ. Αλεξάνδρου. Καί σε κάποιες ας κάνει έλεγχο καί η πολεοδομία στις οικίες για τά τετραγωνικά που είναι δηλωμένα στην ΔΕΗ (που αφορούν βεβαίως καί τον δήμο γιατί σύμφωνα με αυτό βγαίνουν τά δημοτικά τέλη καί ο δημοτικός φόρος).

  8. Κυριοι, η λυση του προβληματος ειναι πολυ απλη. Δρομο-δρομο καταγραφη των θεσεων αυτων, τα στοιχεια στην αστυνομια για να βρει κατοχους των Ι.Χ , και στη συνεχεια οσοι παρανομουν τα παιρνει ο γερανος . Ποσο πιο απλο δηλαδη που δεν μπορουμε να το κανουμε.

  9. Πάντως στη φωτογραφία που έχετε δημοσιεύσει φαίνεται πολύ καθαρά και η κίτρινη διαγράμμιση και η πινακίδα ΑΜΕΑ. Επίσης, οι θέσεις ΑΜΕΑ συχνά δεν χρησιμοποιούνται από τα ίδια τα άτομα με αναπηρία αλλά από τους φροντιστές τους. Όπως φυσικά θα γνωρίζετε υπάρχουν ΑΜΕΑ που όχι μόνο δε μπορούν να οδηγήσουν αλλά χρειάζονται έναν άνθρωπο δίπλα τους για το κάθε τι. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι δικαιούνται θέση πάρκινγκ. Γιατί αν ο άνθρωπος που τους φροντίζει πρέπει να πάει στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο ή οπουδήποτε χρειαστεί, πρέπει να μπορεί να γυρίσει πίσω σύντομα και όχι να ψάχνει πάρκινγκ. Καταλαβαίνω την οργή σας γιατί συνήθως δε λειτουργεί τίποτα σωστά, όμως αναφέρω αυτή την πλευρά της ιστορίας που από ότι φαίνεται δεν έχει χρειαστεί να τη μάθετε. Και σας εύχομαι να μη χρειαστεί.

  10. Μόνο που, αξιοτιμη κυρία Λουμπαρδια, (και συγγνώμη κιολας που επεμβαίνω), ΔΕΝ χρησιμοποιούν αυτές τις θέσεις των ΑΜΕΑ, ΜΟΝΑΧΑ οι συμπολίτες μας με αναπηρια, η ακομα και οι φροντιστές τους, αλλά, όπως και εσείς το αντιλαμβάνεστε, βρισκουν δυστυχώς την ευκαιρία να τις χρησιμοποιούν αυθαιρετα και παρανομα και πολλοί άλλοι και άσχετοι… Επομένως, εκεί ακριβώς είναι που θέλει να εστιάσει με την πιο πάνω κριτική της – και πολύ σωστά – η Χαρά…

  11. Αγαπητέ κύριε ανώνυμευπαρχει λόγος που γράφω αυτό το σχόλιο με το όνομά μου γιατί το αυτοκίνητο που απεικονίζεται είναι της οικογένειάς μου και ο άνθρωπος που “φωτογραφίζεται” στο κείμενο είναι ο αδερφός μου που έχει αφήσει την καθημερινότητα του, τη δουλειά του και την προσωπική του ζωή για να φροντίζει τον μπαμπά μας. Εννοείται ότι χρησιμοποιείται η θέση και από άλλους και γι αυτό ειδοποιήθηκε η τροχαία και γι αυτό πάρθηκαν πινακίδες και γι αυτό γράφτηκε αυτό το άρθρο.

  12. Αν επρόκειτο εδώ πέρα, αξιότιμη κυρία Λουμπαρδια, για μια σοβαρή, πολιτισμένη και ευνομούμενη χώρα, αυτονοητως και ευλογως θα ίσχυε αυτό που ισχυριζεστε και εσείς πιο πάνω: ο,τι, δηλαδή, στις θέσεις ΑΜΕΑ, παρκάρουν τα οχήματά τους, είτε οι συμπολίτες μας με αναπηρια, είτε, έστω, οι φροντιστές τους. Όμως, όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς, εδώ έχουμε να κάνουμε με την… γνωστη μας, Ελλαδίτσα – μπανανία, κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως ο,τι ο καθένας μας μπορεί να ασυδωτει και να κάνει ο,τι του καπνίσει, ο,τι του γουστάρει και ο,τι θέλει και λογαριασμό σε κανέναν να μην δινει – εν προκειμένω λοιπόν – στις θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ, πολλοί είναι αυτοί, δυστυχώς, που αυθαίρετως και παρανόμως, παρκάρουν (ως μη οφείλουν) τα οχήματά τους. Πάνω σε αυτό ακριβώς είναι που επικεντρώνει και εστιάζει την κριτικη της – και πολύ σωστα – η Χαρά…

  13. Η γνωστή μας Ελλαδίτσα – μπανανία, όπως την αποκαλείτε αγαπητέ κύριε, κατοικείται από πολίτες και κρύβεται πίσω από γενικότητες και ανωνυμίες. Η Ελλαδίτσα- μπανανία δεν είναι η δημοτική αρχή που έδωσε την άδεια ΑΜΕΑ αλλά ο πολίτης που καταχράστηκε τη θέση, πάρκαρε, του πήραν τις πινακίδες και υποθέτω ανώνυμα κρύβεται πίσω από αυτό το άρθρο. Το άρθρο είναι στοχευμένο. Δε μιλάει για ασυνείδητους πολίτες που παρκάρουν σε θέση ΑΜΕΑ, μιλάει για “συγγενείς που παρανόμως κρατούν τη θέση” και για “καταγγελίες που πάνε κι έρχονται για ψύλλου πήδημα”. Αναφέρεται σε για συγκεκριμένη θέση ΑΜΕΑ και υπονοεί ότι ο δικαιούχος έχει πεθάνει και ένα σωρό άλλες ανακρίβειες, γραμμένες με εξαιρετικά θρασύδειλο τρόπο. Αυτή είναι η Ελλαδίτσα – μπανανία μας και την συντηρείτε θαυμάσια. Συγχαρητήρια.

  14. “ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι χρησιμοποιείται η θέση και από ΑΛΛΟΥΣ και γι αυτό ειδοποιήθηκε η τροχαία και γι αυτό πάρθηκαν πινακίδες και ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ αυτό το άρθρο”… Αγαπητή κυρία Λουμπαρδια, με όλον τον σεβασμο (αλλά και δίχως πρόθεση να παραστησω τον… συνήγορο κανενός – εξάλλου ουτε είμαι, αλλά ούτε και θέλω να γινω και… νομικός!!), με την κατακλείδα του πιο πανω σχολιασμού σας, συναγεται πολύ εύκολα και απλά το συμπερασμα, πως ο,τι τόσο η Χαρά, όσο και εσείς, οσο επίσης και εγω, λεμε επι της ουσίας, σχολιάζουμε, επικρίνουμε και στιγματιζουμε (έστω και με διαφορετικα λογια), το ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ (αναφερόμενοι, δηλαδή και οι τρεις, εις αυτήν την ασυνειδησια και αυθαιρεσια ΑΥΤΩΝ των ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ μας, συμπολιτων)! Επομένως, σε τι διαφωνούμε, λοιπόν?

  15. Στην.θέση που.φαίνεται στην φωτογρσφίσ όλο το καλοκαίρι ερχόταν ένας νεαρός με μία νεαρά, έπαιρναν το αυτοκίνητο έλειπαν για αρκετές ώρες και ερχόντουσαμ μετά και πάρκαραν πάλι με την ησυχία τοςΜόνο Αμεα δεν ήσαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog