Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Έκτακτη ανακοίνωση – Απόφαση ΔΣ για κλειστά καταστήματα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου»

- Advertisement -

Η κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και κατ’ επέκταση των δύο θεσμοθετημένων Κυριακών που τις συνόδευαν, αποτελούσε πάντα ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου και σύσσωμου του εμπορικού κόσμου, καθώς όχι μόνο δεν βοήθησε τη λειτουργία της αγοράς, αλλά αντιθέτως την διαστρέβλωνε, χωρίς σε καμία περίπτωση να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στα ταμεία των επιχειρήσεων.

Και ενώ πριν από λίγο καιρό ψηφίστηκε η κατάργησή τους, μόλις χθες, κατατέθηκε με τροπολογία στη Βουλή, άνευ λόγου και αιτίας, το προαιρετικό άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή στις 6 Νοεμβρίου 2022, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην αγορά.

Το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου δεν έχει καμία απολύτως αιτιολογική ή νομική βάση, καθώς η κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων την  μετατρέπει σε μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και καταδικάζει την αυθαίρετη ενέργεια του Υπουργείου να καταθέσει την απαράδεκτη αυτή τροπολογία, καθώς ξεκάθαρα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων, φωτογραφίζοντας μεγάλα Mall και πολυεθνικές εταιρείες, που επιθυμούν να ελέγξουν με κάθε τρόπο την αγορά, σε βάρος των μικρών, πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όλοι μαζί οι έμποροι της Κορίνθου πρέπει να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την Κυριακάτικη αργία.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στα μέλη του, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

 

Β. Γεώργαρης                                     Α. Γκρούτσης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog