Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόρινθος―Πάρκο 16 στρεμμάτων στον Παλιό Σταθμό του ΟΣΕ   Ξεκινούν οι εργασίες σε δυο εβδομάδες! 

- Advertisement -
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν  σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 από κοινού ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος.
Το θέμα αφορούσε στο πάρκο που θα δημιουργηθεί στον παλιό σταθμό ΟΣΕ.
Για το θέμα αυτό, είχε μιλήσει στον απολογισμό του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος και όπως είχε τονίσει πρόκειται για ένα πάρκο 16 στρεμμάτων, το οποίο θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του παλιού σταθμού του ΟΣΕ αλλά και την είσοδο της πόλης αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή αλλά και την καθημερινότητα των Κορινθίων.
Ο δήμαρχος Κορινθίων υπέγραψε τη σύμβαση σήμερα το πρωί, ενώ το πολυαναμενόμενο έργο ξεκινά σε δυο εβδομάδες  και θα παραδίδεται τμηματικά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν το μεσημέρι από κοινού ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος.  

Πρόκειται για μια ευρεία παρέμβαση στο χώρο του παλιού σταθμού η οποία αποδίδει σε ένα χρόνο από την έναρξή της ένα πάρκο 16 ολόκληρων στρεμμάτων, ένα πάρκο το οποίο θα περιλαμβάνει χώρους για μικρούς και μεγάλους.  

 «Πολύ σύντομα ξεκινά το έργο της ανάπλασης στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ. Σήμερα το πρωί υπέγραψα την σύμβαση με τον εργολάβο ο οποίος εγκαθίσταται και ξεκινά εργασίες που θα ολοκληρωθούν σε περίπου ένα χρόνο. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για όλες τις ενέργειες του και για τις πολλές ώρες δουλειάς του τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο»

σημείωσε ο δήμαρχος Κορινθίων αναφέροντας πως το έργο αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο και την δημιουργία ποδηλατοδρόμου , πεζόδρομου,  ενέργειες προσανατολισμένες στην αρχική δέσμευση του για στροφή της Κορίνθου προς την θάλασσα. 

Ο Δήμαρχος ερωτηθείς για την φιλοξενία των υπηρεσιών του δήμου σήμερα στο κτίριο του σταθμού απάντησε πως δεν αναμένεται να υπάρξει αλλαγή, οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο κτίριο αυτό.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, στο πάρκο των 16 στρεμμάτων που δημιουργείται, στην τμηματική απόδοση του από τον ανάδοχο και βέβαια στις ενέργειες που τους προηγούμενους μήνες έγιναν από την πλευρά του Δημάρχου ώστε να λυθούν γραφειοκρατικά ζητήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» είναι 𝛑𝛒𝛐ϋ𝛑𝛐𝛌𝛐𝛄𝛊𝛔𝛍𝛐ύ 𝛍𝛆𝛌έ𝛕𝛈ς 𝟏.𝟑𝟑𝟓.𝟎𝟎𝟎,𝟎𝟎€ (συμπ/νου Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από τον τακτικό προυπολογισμό του Δήμου Κορινθίων.

Αναμένεται να παραδοθεί σε ένα έτος από την έναρξή του.

Τις επόμενες ημέρες στο χώρο του σταθμού τοποθετείται ενημερωτική πινακίδα με απεικόνιση της ανάπλασης ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει εκεί.

Χ@ρ@

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. θα μπορούσε να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη που θα περιλαμβάνει και τα μπαλώματα του Αγίου Νικολάου όπως και την επιπρόσθετη κατασκευή μαρίνας, ξενοδοχειακων μονάδων, τουριστικών περιπτέρων κτλ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog