Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Ιερο Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου

- Advertisement -
  • Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου και του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο φιλοξενούμενος, νεοεκλεγείς υπό της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Ηλείας, ερμηνεύοντας το Αποστολικό και Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής και δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στα λόγια του Αποστόλου Παύλου «ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός·» (Γαλ. β΄, 20).

Επεσήμανε ότι μακριά από τον Θεό, όπως ήταν η  αιμορροούσα γυναίκα και η θυγατέρα του Ιαείρου, ο άνθρωπος είναι έρμαιο του σωματικού και πνευματικού θανάτου, ενώ αντίθετα κοντά στον Χριστό, με πίστη και με ειλικρινή μετάνοια, γκρεμίζεται ο παλαιός άνθρωπος και ζει εντός μας ο Ιησούς Χριστός με την Χάρι Του να μας φωτίζει, να μας καθοδηγεί και να μας ευλογεί, ώστε να γίνουμε κι εμείς «σκεύη εκλογής».

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε την μεγάλη του χαρά και συγκίνηση για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Αθανασίου λόγω των ακατάλυτων πνευματικών δεσμών που τους συνδέουν για πεντήκοντα και πλέον έτη.

Ακολούθως επεσήμανε την σπουδαιότητα  του Επισκοπικού αξιώματος, που έχει σκοπό να διαποιμαίνει τιμίως, γνησίως και ευσυνειδήτως τον Λαό του Θεού. Στις μέρες μας έχουν εισχωρήσει παντού ψευδεπίσκοποι, που χρησιμοποιώντας εντέχνως το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα λαμβάνουν τον λόγο, ασκούν κριτική, εξυβρίζουν, υποτιμούν και συκοφαντούν παραμένοντας μάλιστα πολλές φορές ατιμώρητοι υπό την σιωπηρή ανοχή της Πολιτείας μας.

Οφείλουμε επομένως οι Επίσκοποι να βρισκόμαστε σε ευλογητές για την Εκκλησία μας συγκυρίες και να ανταποδίδουμε την αγάπη, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον απομακρύνοντας τους ψευδεπισκόπους αλλά και όλους εκείνους που παρεμβαίνουν στο έργο της Εκκλησίας, κουνώντας και το δάκτυλο κατά το δοκούν και κατά τα δόλια συμφέροντα τους.

Ωστόσο ως Επίσκοποι, καλούμαστε με αγάπη να συγχωρούμε ακόμη και αυτούς και πολλές φορές να κάνουμε ότι ούτε βλέπουμε ούτε ακούμε τις ανομίες τους προχωρώντας κατά τις Εντολές του Ευαγγελίου, των Ιερών Κανόνων και συμφώνως με τις συμβουλές των Γεροντάδων μας.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Ηλείας να έχει υγεία πνευματική και σωματική και εις ανάμνηση της παραμονής του εδώ του προσέφερε ένα Αρχιερατικό μπαστούνι για να στηρίζεται επιτελώντας τα Αρχιερατικά του καθήκοντα, ενώ οι Ιερείς του Ι. Ναού του προσέφεραν μια Εικόνα του Αγίου Νικολάου.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog