Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος: Από…καφενείο, σαλόνι ομορφιάς!

- Advertisement -
  • Ποιός Κορίνθιος δεν θυμάται το EL GRECO. Το παραδοσιακό καφενείο στην οδό Κύπρου, έναντι του δικαστικού μεγάρου που για δεκαετίες διατηρούσε εικόνες μιας άλλης εποχής, συνήθειες αγαπημένες, αναμνήσεις όμορφες.
Από πολύ πρωί καθημερινά υποδεχόταν τους θαμώνες του για παραδοσιακό ελληνικό καφέ και αυτοί οι θαμώνες ήταν πολλοί και όχι μόνο μεγαλύτερης ηλικίας! Στέκι για πολλούς αγαπημένο, έβλεπες Κορίνθιους να διαβάζουν την εφημερίδα τους, να απολαμβάνουν καφέ ελληνικό και να συζητούν για όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή, στην πολιτική, στην καθημερινότητα.
Όταν το EL GRECO έβαλε λουκέτο, ένα μεγάλο κεφάλαιο της Κορίνθου έκλεισε. Όταν η ταμπέλα αποκαθηλώθηκε δεκάδες θαμώνες έχασαν το στέκι και τον τελευταίο ίσως κρίκο που τους συνέδεε με μια άλλη όμορφη εποχή, τότε που τα παραδοσιακά καφενεία ήταν αυτό που πολλοί έλεγαν ‘Μικρή Βουλή‘.
Για πολλούς μήνες το κτίριο έμεινε άδειο, ανοίκιαστο. Να θυμίζει τις παλιές καλές ημέρες όπου το σημείο έσφυζε απο ζωή, απο κουβέντες, απο μυρωδιές.
Πριν απο μερικές εβδομάδες ωστόσο συνεργεία έπιασαν δουλειά με πολλούς να αναρωτιούνται για τον νέο ιδιοκτήτη και το νέο είδος καταστήματος. Η αποκάλυψη έγινε απο λίγες ημέρες, το EL GRECO  έδωσε τη θέση του σε σαλόνι ομορφιάς, ένα ιδιαίτερα προσεγμένο και εκλεπτυσμένο σαλόνι ομορφιάς διατηρώντας ίσως θα έλεγε κανείς κάτι αποτ ο παρελθόν.
Με ποιο τρόπο; Μα και στο σαλόνι ομορφιάς αναπτύσσονται κουβέντες σαν εκείνες του καφενείου…και απο το σαλόνι ομορφιάς αναδύονται μυρωδιές, διαφορετικές βέβαια, αλλά σίγουρα μυρωδίες που σε ταξιδεύουν, που σου προσφέρουν ξεκούραση και ευεξία. Όπως ένας καλός ελληνικός καφές.
Η ζωή προχωράει!
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog