Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Kόρινθος: Αυτούς τους πεζόδρομους θέλουν;

- Advertisement -
  • Φαινόμενα ασυδοσίας και κατάχρησης εξαιτίας των ελέγχων που δεν υπάρχουν, παρατηρούνται  στο πεζοδρομημένο κέντρο της Κορίνθου απο μερίδα επαγγελματιών και κατοίκων.
Αν και το καθεστώς των πεζοδρόμων είναι συγκεκριμένο, υπάρχουν και εκείνοι που για την εξυπηρέτηση τους το καταστρατηγούν. Οι εικόνες που κατέγραψε το loutrakiblog.gr την Παρασκευή το πρωί και το μεσημέρι είναι χαρακτηριστικές.
Προμηθευτές βρίσκονταν εντός των πεζοδρόμων έως και τις 09: 30 το πρωί εξυπηρετώντας τα καταστήματα της Κολοκοτρώνη, της Εθνικής Αντιστάσεως και  της Πυλαρινού, μάλιστα συνεργείο τοποθέτησης εξωτερικής υποδομής, όπως φαίνεται και στις εικόνες, έχει ανενόχλητα σταθμεύσει δυο οχήματα έμπροσθεν κλειστού καταστήματος επί της Αντιστάσεως.  Ανάλογη η εικόνα και το μεσημέρι.
Στην δε Περιάνδρου, έναν δρόμο που πολλάκις οι εναπομείναντες καταστηματάρχες έχουν χαρακτηρίσει ως απομονωμένο πια και εγκαταλελειμμένο, οδηγοί έχουν κατοχυρώσει θα έλεγε κανείς θέση στάθμευσης αφού κανείς δεν ελέγχει, κανείς δεν αφαιρεί πινακίδες όπως προβλέπεται.
Τα φαινόμενα είναι καθημερινά. Όλοι βλέπουν και όλοι γνωρίζουν αποδεχόμενοι με την σιωπή τους την διαμορφωμένη κατάσταση.
Αν κανείς προσθέσει σε αυτές τις εικόνες και τις πεζές μονάδες καθαριότητας οι οποίες έως και τις 8 δεν έχουν περάσει για να καθαρίσουν το κέντρο της πόλης, πριν την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού και εμπορικού ενδιαφέροντος αλλά και δημόσιες υπηρεσίες , τότε εύκολα μπορεί να μιλήσει για εικόνα που δεν αρμόζει στην πρωτεύουσα του νομού, εικόνα για την οποίαν έχουν όλοι μερίδιο ευθύνης.
Το ρεπορτάζ μας δεν θέλει να καταγγείλει, θέλει να επισημάνει και να συμβάλει στην βελτίωση και αποκατάσταση ώστε όλοι να μπορούμε να απολαμβάνουμε το πεζοδρομημένο κέντρο της Κορίνθου.
- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και εννοείται ότι οι γονείς με τα παιδιά μας δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε τη βόλτα μας λόγω των αυτοκινήτων που διέρχονται κατά τις ωρες λειτουργίας των καταστημάτων!

  2. Αυτό δεν είναι τίποτα…..5 θέσεις ΑΜΕΑ στο λιμάνι και η 5 πιασμένες αλλά χωρίς κάρτα ΑΜΕΑ….όπου θέλει ο καθένας παρκάρει…όπου βρει κ όπου του καπνίσει…..η τροχαία υπάρχει ακόμα βρε;ξέρει κανείς μήπως; απαράδεκτη εικόνα….

  3. Εμείς οι ΑΜΕΑ που θα παρκάρουμε κύριε δήμαρχε;;;;;;;;ελάχιστες θέσεις και αυτές πιασμένες από άτομα που δεν έχουν κάρτα ΑΜΕΑ γιατί δεν είναι…..αλλά παρκάρουν γιατί γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει έλεγχος…. ποτέ όμως…

  4. Ναι, ο δήμαρχος τώρα σκοτιστηκε από το άρθρο και αύριο θα το λύσει κιόλας, ψηφαλακια να μαζεύουμε,έρχονται δημοτικές….. Εκεί να σας δω…

  5. Οι πεζόδρομοι και οι ποδηλατόδρομοι έγιναν για να γίνουν , χωρίς καμμία προεργασία , χωρίς να ρωτήθει κανένας , και χωρίς να έχει γίνει και δοκιμαστική εφαρμογή . Το κέντρο έχει γίνει ένα τεράστιο καφενείο . Η πόλη ήταν τετράγωνη , οι δρόμοι είχαν αρχή και τέλος , αναλογιστείτε τους οδικούς άξονες και την συμφόρηση που παρατηρείτε σε ώρες αιχμής .

  6. Το κυριότερο είναι ότι τα πλακάκια γλυστρανε στη βροχή.Πεφτουν ηλικιωμένοι μπροστά μου στη βροχή.Χρειαζονται αλλαγή στο στοκ από τον δήμο Πατρέων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog