Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι συζητήθηκε στο ΔΣ του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου. Ορίστηκε η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 το Διοικητικό Συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, στα γραφεία του Οργανισμού, με τη συμμετοχή 14 μελών, τακτικών και αναπληρωματικών μελών.

Η συνεδρίαση είχε διάρκεια 2 ώρες με πλούσιο θεματολόγιο που περιλάμβανε συνολικά 11 θέματα ημερησίας διάταξης.

Η συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παραγωγική με λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα, όπως οι στόχοι και οι δράσεις του Οργανισμού καθώς και οι τρόποι τουριστικής προβολής και προώθησης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου, αναδεικνύοντας τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα, τις νέες τουριστικές επενδύσεις που έχουν δημιουργηθεί και την εικόνα του προορισμού για το 2023.

Τα  μέλη του Δ.Σ ενημερώθηκαν για τα διοικητικά πεπραγμένα καθώς και για τις δράσεις προβολής του τμήματος Marketing, όσον αφορά την τουριστική περίοδο του 2022.

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος κάθε φορέα πραγματοποίησε απολογισμό των θετικών  αποτελεσμάτων της σεζόν που βαίνει προς ολοκλήρωση.

Επίσης τα μέλη του Δ.Σ. τοποθετήθηκαν για την στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Οργανισμός για την επικείμενη τουριστική χρονιά, καθώς το 2023 προβλέπεται κομβικής σημασίας έτος για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας και κατά συνέπεια και για το Δήμο μας.

Η προετοιμασία της επικείμενης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Lto ήταν το 1ο θέμα της ημερήσιας Διάταξης και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί 30 Νοεμβρίου και ώρα 17:00. Θα αποσταλθεί πρόσκληση σε όλα τα μέλη του Οργανισμού με αναλυτικά  όλες τις λεπτομέρειες.

Παρόντες στο συμβούλιο ήταν:

  • Καραβούλης Σπύρος: Πρόεδρος Δ.Σ   – Πρόεδρος SPORTCAMP A.E
  • Φιλιππίδη Σοφία: Αντιπρόεδρος Δ.Σ.  – Πρόεδρος Ένωσης  Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας
  • Κόντης Ιωάννης: Γραμματέας Δ.Σ –    -Πρόεδρος Συλλόγου « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
  • Βλάσσης Δημήτριος: Ταμίας  Δ.Σ        – Εκπρόσωπος Τουριστικών Γραφείων
  • Γκιώνης Γεώργιος: Μέλος Δ.Σ             – Πρόεδρος Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε
  • Μουρίκης Σωτήρης: Μέλος Δ.Σ          – Α’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας
  • Τσεκούρας Γιάννης: Μέλος Δ.Σ          – Εκπρόσωπος  Club Hotel Casino Loutraki
  • Ζουγλής Γιώργος – Μέλος Δ.Σ               – Γ.Δ Ανωνύμου Εταιρείας  Διώρυγος Κορίνθου
  • Αλεξανδρής Γιάννης: Μέλος Δ.Σ          – Εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου
  • Ζάλερ Γιάννης: Μέλος Δ.Σ –                – Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων
  • Λιαμπότη Έλενα: Μέλος Δ.Σ               -Εκπρόσωπος Brown Beach Corinthia
  • Δρίτσας Αλκιβιάδης: Μέλος Δ.Σ          – Εκπρόσωπος  Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας
  • Ζερβού Ελένη: Μέλος Δ.Σ                   – Εκπρόσωπος   Λιμενικό Ταμείο)
  • Λέισος Δημήτρης :Μέλος Δ.Σ               – Εκπρόσωπος Τουριστικών Γραφείων Λουτρακίου

 

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Να αναφέρω πως μέχρις στιγμής, καταγράφονται επισήμως – και παντα σύμφωνα με τα στοιχεία του χενοδοχειακου επιμελητηρίου της Ελλάδος – γύρω στα 10.150 ξενοδοχεία όλων των τύπων, των μορφων και των κατηγοριων. Έλα όμως που στην πραγματικότητα αυτά είναι κατά τουλάχιστον 2.000 – 2.300 λιγότερα(!), κάπου 8.000 με 8.100 το πολυ – τόσο δηλαδή, περίπου υπολογίζεται να είναι ο συνολικος αριθμός των ξενοδοχειακων καταλυματων που λειτουργούν σημερα στην Ελλαδιτσα μας! Ενα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των προαναφερομενων, είναι και η περίπτωση ενος τεράστιου πρώην ξενοδοχειακού συγκροτήματος, από τα μεγαλύτερα, κάποτε, της χώρας μας, του επονομαζομενου “Ermioni Club”, συνολικής δυναμικότητας 450 και βάλε δωματίων, το οποίο στεκοτανε όρθιο, μέχρι και τον Ιουλιο του 2020, λίγα χιλιόμετρα πιο έξω από την Ερμιόνη της Αργολίδας, και έκτοτε κατεδαφίστηκε( για την ακρίβεια, ανατινάχτηκε με δυναμίτιδα), και στην θέση του τώρα φαντάζει ένα τεράστιο, χέρσο και εντελως παραμελημενο και ανεκμετάλλευτο οικόπεδο(βρέθηκα πολύ πρόσφατα στην περιοχή και το ειδα)… Ε, όπως σας είπα και πιο πριν, παρότι έχουνε περάσει, από το ολοκληρωτικο αυτό γκρεμισμα του, δυόμιση ολόκληρα χρόνια, εντούτοις το ΞΕΕ, επιμένει και εξακολουθεί( και βεβαίως, πέραν πάσης λογικής), να το… συμπεριλαμβάνει στα data του και στους επίσημους καταλογους του!! Τόσο καλά! Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog