Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες στο Φράγμα του Ασωπού;

- Advertisement -

Ενα ακόμα ισχυρό πλήγμα δέχονται οι παραγωγοί της Κορινθίας που δοκιμάζονται σκληρά απο την λειψυδρία και την υφαλμύρωση των υδάτων.

Έτσι οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν το δισεπίλυτο πρόβλημα της έλλειψης νερού, ενώ υπάρχει ο φόβος της  εγκατάλειψης της καλλιέργειας .

O Πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου, Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος γράφει σχετικά

Ντροπή και μόνο ντροπή νιώθω πραγματικά με τα δημοσιεύματα που έλαβε χώρα σήμερα με το έργο του Ασωπού και ότι σταμάτησαν οι εργασίες ενώ δεν έχει τελειώσει καν το έργο.
Το φράγμα του Ασωπού ήταν η μόνη σωτηρία και η ελπίδα για τον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας μας.
Φίλοι αγρότες τώρα να σας δω!
Φίλοι αγροτες τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και αυτούς που καθόντουσαν στον καναπέ τους και στα καφενεία την ώρα που κάποιοι συνάδελφοι τους έκαναν διαμαρτυρία για το νερό της άρδευσης λίγους μήνες πριν με την αγωνία και τον πόνο να έρθει το νερό στον τόπο τους.
Φίλοι αγρότες φτάνει πια!!!
Ηρθε η ώρα να γίνουμε επιτέλους μία γροθιά,αγρότες και μη από τον Δήμο Κορινθίων τον Δήμο Σικυωνίων τον Δήμο Βέλου-Βοχας την Νεμέα .
Κινητοποιήσεις σε κάθε Δήμο με μοναδικό θέμα το νερό.
Για να συνεχίσουν οι αγρότες της Κορινθίας να παράγουν.
Ας είναι η αφετηρία τον αγόνων για το νερό από τον πρώην Δήμο Άσσου-Λεχαίου που ήδη έχει ανακοινωθεί από τους Προέδρους τον Κοινοτήτων και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Άσσου αυτή την Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ στο κλειστό γυμναστήριο Λεχαίου.
Το φράγμα του Ασωπού έπρεπε να είχε τελειώσει!
Το νερό του βιολογικού για άρδευση έπρεπε να είχε έρθει χτες!!!
Αν και το θέμα της οριστικής παύσης των εργασιών έχει πάρει διαστάσεις λόγω των δημοσιευμάτων του Τύπου, κανείς από την Κυβέρνηση ή την Περιφέρεια δεν έχει ακόμα απαντήσει-ενημερώσει γιατί συνέβη αυτό.
Ενημέρωση όμως δεν υπάρχει ούτε από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.
Επικοινωνήσαμε όμως και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη ο οποίος δήλωσε:
To έργο επιβλέπει η Περιφέρεια, αλλά είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου. Να ξέρετε ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα και αύξηση των τιμών των υλικών.  Αναμένεται χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης, διότι οι εργολάβοι  ζητούν 6μηνη παράταση αποπεράτωσης του έργου, ως δικαιούνται. Ακόμα όμως δεν έχω να σας πω περισσότερα πράγματα. Περίπου σε 15 μέρες, στις 5 Δεκεμβρίου, περιμένουμε τον Πρωθυπουργό στην Τρίπολη, όπου το πρώτο θέμα που θα τεθεί είναι η άρδευση γενικότερα περιοχών της Πελοποννήσου. Για την Κορινθία ειδικότερα δεν είναι μονο το φράγμα του Ασωπού είναι και η Λίμνη Δόξα κ.α. Υπομονή 15 μέρες και θα έχουμε περισσότεραα να σας πω.»

 

Χ@ra

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog