Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Στρατηγοί χωρίς στρατό….

- Advertisement -

Αυτά που συμβαίνουν στο Λουτράκι δεν έχουν προηγούμενο, αλλά κρίνοντας ορισμένα πρόσωπα δεν μας προκαλεί και ιδιαίτερη εντύπωση…

Διεργασίες και συζητήσεις εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν ένα χρόνο, για τη συνένωση των συνδυασμών της αντιπολίτευσης με σκοπό την ανάληψη της δημαρχίας στις εκλογές του 2023.

Πολιτικά και μόνο κρίνοντας 

Συζητήσεις που για συγκεκριμένο λόγο πέφτουν στο κενό. Αέναες συζητήσεις, άκαρπες και άσκοπες, αφού ο μοναδικός σκοπός του κάθε επικεφαλής είναι να ηγηθεί ενός κοινού ψηφοδελτιου.

Ποιοι όμως θέλουν να ηγηθούν; To 4-10 %, τοποθετώντας στην αρχηγία του συνδυασμού, ο καθένας τον εαυτό του. (ποσοστά των προηγούμενων εκλογών που δεν ισχύουν)

Η Μαρία Πρωτοπαππά, με δημόσια ανακοίνωσή της, έβαλε τέρμα στις ατέρμονες μεταξύ των συζητήσεις, επιλέγοντας να προχωρήσει μόνη της με δικό της ψηφοδέλτιο. Αλλωστε είναι η μόνη που μπορούμε να πούμε ότι έχει τον μηχανισμό και μπορεί να καταρτίσει ψηφοδέλτιο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον νυν δήμαρχο Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος ετοιμάζει ψηφοδέλτιο με πολλές νέες και αξιόλογες υποψηφιότητες.

Οι υπόλοιποι βάσει των ποσοστών που πήραν στις προηγούμενες εκλογές, καμία τύχη δεν έχουν. Και το γνωρίζουν πολύ καλά, γι΄αυτό άλλωστε στρέφονται στην κατεύθυνση του κοινού ψηφοδελτίου.

Το πρόβλημα είναι όμως, όπως προαναφέραμε ποιος θα ηγηθεί.

Πέφτει λοιπόν στο τραπέζι το όνομα του Γιάννου Μιχόπουλου. Και ξεκινά ένας κύκλος επαφών και συζητήσεων με τους 4 επικεφαλής. (Λογοθέτη, Καραπανάγο, Ζερβό, Βασιλείου).

Αλήθεια έχετε διαβάσει το βιογραφικό του Γιάννου Μιχόπουλου;;  Ενας καταξιωμένος τεχνοκράτης, με βαρύ βιογραφικό, γνώσεις και καριέρα στο εξωτερικό. Η υποψηφιότητα του Γιάννου Μιχόπουλου αποτελεί αναβάθμιση για το Λουτράκι. Και όμως, αυτό το όνομα σε κάποιους «βρωμάει» και σε κάποιους «ξυνίζει».

Αυτό το όνομα λοιπόν, κάποιοι το περιφέρουν στις ρούγες και στα καφενεία χρησιμοποιώντας το για δικούς τους σκοπούς. Αυτό γίνεται γιατί έχουμε να κάνουμε με τους λεγόμενους «στρατηγούς», στρατηγούς όμως χωρίς στρατό! 

Και ενώ δειλά δειλά, η πόλη έχει μπει σε προεκλογικό αγώνα και θα έπρεπε οι δημόσιες συζητήσεις και οι προβληματισμοί να εστιάζονται στην κριτική, στις προτάσεις, στα οράματα, στο μέλλον του τόπου, περιμένουμε να μάθουμε τι έγινε στην συνάντηση των στρατηγών και  τι αποφάσισαν στο μπούνκερ της ελάσονος αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννος Μιχόπουλος θέλει να κατέλθει στις εκλογές ενώ οι υπόλοιποι συνδυασμοί ετοιμάζουν μνημόνιο συνεργασίας για κοινή κάθοδο, μετά τη χθεσινή συνάντηση των αρχηγών.

Τώρα αν συμφωνήσουν στο τέλος είναι άλλη κουβέντα…

Πάντως η άποψη του loutrakiblog είναι ότι ο Γιάννος Μιχόπουλος δεν έχει ανάγκη κανέναν, γιατί τονίζουμε ότι είναι στρατηγοί χωρίς στρατό, κατάφεραν ως αντιπολίτευση, αντί να αυξήσουν τα ποσοστά τους να τα μειώσουν, αντί να βρουν νέους υποψηφίους, κατάφεραν να διώξουν από κοντά τους και όσους είχαν ήδη. Μην  ξεχναμε ότι λόγω της απλης αναλογικής, «ευνοήθηκαν» οι συνδυασμοί με κεντρικό μόνο ψηφοδέλτιο, χωρίς υποψηφίους στις τοπικές κοινότητες. Αυτό βεβαίως δε θα συμβεί στις εκλογές του 2023!

Σε ότι αφορά την κάθοδο του Μιχόπουλου το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ  να καταρτίσει ψηφοδέλτιο.

Ομως το θέμα έχει αρχίσει να κουράζει, ο ίδιος θα «καεί» περιμένοντας τι θα αποφασίσουν οι στρατηγοί.   Οσο για κάποια επιφανειακή συμφωνία που ακούγεται και για κάποια μνημόνια συνεργασίας της δεκάρας των στρατηγών χωρίς στρατό, θα μας βάλουν πάλι σε άσκοπες συζητήσεις. Διότι ένα χρόνο συζητούν για κοινή κάθοδο και τώρα αν το αποφασίσουν, θα συζητούν σε τι θα συμφωνήσουν για την κοινή κάθοδο. Ενώ καημός του κόσμου, που ταλανίζεται από τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι αυτός ακριβώς…..!

Το loutrakiblog.gr δεν έχει βεβαίως σκοπό να ασχοληθεί με όλα αυτά τα φαιδρά, ούτε να κουραστούμε με τις πολιτικές σκοπιμότητες του καθενός, ενώ ετοιμάζουμε 48ωρη διαδικτυακή δημοσκόπηση, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε φορά στις εκλογές (πάντα έγκυρα το ποσοστά μας)!

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους…..

 

Αυτός είναι ο Γιάννος Μιχόπουλος

 

Χ@ρά

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog