Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Κώστας Χρονόπουλος στο Bibicos Cafe, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

- Advertisement -

Ο Κώστας Χρονόπουλος, έχοντας στις αποσκευές του τέσσερις δισκογραφικές δουλειές, παρουσιάζει με τον Βλαδίμηρο Χαραλαμπίδη στην ηλεκτρική κιθάρα μια διαφορετική ηχητική εκδοχή, σε ένα ακουστικό Live στο Bibicos Café στο Λουτράκι.

 

 

 Ο Κώστας Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21/12/1977, ξεκίνησε ν’ ασχολείται με τη μουσική από το γυμνάσιο και είναι αυτοδίδακτος μουσικός. Με σπουδές εικόνας , ήχου και video είναι από τους νέους τραγουδοποιούς που ζουν στο σήμερα έχοντας επηρεαστεί από ξένα συγκροτήματα κυρίως pop & rock μουσικής. Συνέθεσε τα πρώτα του τραγούδια σε μικρή ηλικία και με την πάροδο του χρόνου πήραν ολοκληρωμένη μορφή στο home studio του.

Ολοκληρώνοντας τα τραγούδια του, έστειλε το demo στην Universal Music και έτσι ξαφνικά χωρίς μεσάζοντες, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Σαν μια φωτογραφία»! τον Απρίλιο του 2005 με τραγούδια και ερμηνεία δική του. Στον δίσκο αυτό συμμετέχουν ως ερμηνευτές ο Μπάμπης Στόκας στο τραγούδι «Σαν μια φωτογραφία» και ο Δημήτρης Καρρας στο τραγούδι «Θέλω να ξέρω πως περνάς».

Ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο «Δεν έχω ιδέα» κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2007 απο την Minos – EMI. Στο άλμπουμ αυτό δείχνει μια εξαιρετική συνθετική ωριμότητα ενώ η απόδοση των κομματιών διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, κάτι που είχε κάνει αίσθηση από το ντεμπούτο άλμπουμ του 2005 καθώς συνεργάζονται εξαιρετικοί φίλοι – μουσικοί(Νίκος Ζούδιαρης, Βωξ, Marianne Rarity των In Vox).

Ο ίδιος ο Κώστας Χρονόπουλος υπογράφει τη διεύθυνση παραγωγής ενώ το όλο εξαιρετικό πακέτο ολοκληρώνει η υπέροχη εικαστική επιμέλεια του ζωγράφου/ γλύπτη, Κωστή Γεωργίου ο οποίος χρησιμοποίησε έργα του από τις συλλογές του, Diaspora (2003) και Ex Ordinis (2004)

Ο τρίτος του δίσκος με τίτλο «Καληνύχτα Barney» κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 2009 από την Legend.
Το δίσκο τίμησαν με την παρουσία τους (κατά αλφαβητική σειρά) οι φίλοι: Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Μάνος Ξυδούς, Ελένη Πέτα και Απόστολος Ρίζος.

Η εικαστική επιμέλεια γίνεται από τον Ζωγράφο και Γλύπτη Κωστή Γεωργιου, ο οποίος χρησιμοποίησε έργα του από τις συλλογές του, Diaspora (2003) και Ex Ordinis (2004)

Ο τέταρτος του δίσκος με τίτλο «Ποιος στο μυαλό μου» κυκλοφόρησε το 2017 από την εφημερίδα Το χωνί με συμμετοχή του Γιάννη Μπαϊρακτάρη από τους Liber Animus.
Η εικαστική επιμέλεια έγινε από τον εικαστικό Παντελή Μάκκα.

Εκτός από τους προσωπικούς δίσκους του έχει παρουσιάσει και αρκετές συμμετοχές – συνεργασίες.

2005 κυκλοφορια του cd «Βωξ-Στη θαλασσα των μυστικων»Minos-EMI (συμμετοχη ως συνθετης στο τραγουδι «Υψομετρα»)
2006 κυκλοφορια του cd «Σπυριδουλα -Το βλεμμα των ανθρωπων»ΕΜΕΠ Records(συμμετοχη ως ερμηνευτης στο τραγουδι «Ο προαγωγος»)
2018 ερμηνεύει την παγκόσμια επιτυχία των Stone Sour “Through Glass” σε λόγια του Δημήτρη Καρρά.
2018 κυκλοφορια του cd «Liber Animus –Δεν είμαι κάποιος» (συμμετοχη ως ερμηνευτης στο τραγουδι «Δεν είμαι κάποιος» και «Ιρένα»)

Επίσης τραγούδια του βρίσκονται σε μουσικές συλλογές.
2006 κυκλοφορια του cd «Απόηχοι» Minos-Emi
2007 κυκλοφορια του cd «Απόηχοι 2» Minos-Emi
2007 κυκλοφορια του cd «Athens bar» Universal Music
2007 κυκλοφορια του cd «Οι δημιουργοί τραγουδούν» Ημερησία Α.Ε-Universal Music
2007 κυκλοφορια του cd «Metropolis fresh» Minos-Emi
2008 κυκλοφορια του 4πλου cd «Φεύγω» Minos-Emi
2008 κυκλοφορια του cd «Popart Greek Collection» Universal Music
2009 κυκλοφορια του cd «Athens bar 3» Universal Music
2009 κυκλοφορια του cd «Άκου τους νέους» Περιοδικό Δίφωνο
2009 κυκλοφορια του cd «Πόπ & Ρόκ» Legend Music
2009 κυκλοφορια του cd «Επιτυχίες 2010» Legend Music
2010 κυκλοφορια του cd «Τα ταξιδιάρικα» Lyra
2010 κυκλοφορια του cd «Δίφωνο 96,6 54 Μεγάλα τραγούδια» Legend Music
2010 κυκλοφορια του cd «Η φωτεινή πλευρά της ζωής» Lyra
2010 κυκλοφορια του cd «Summer Hits 2010» Εφημερίδα το Βήμα….

Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες μουσικές σκηνές σε ολόκληρη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κόρινθο, Καλαμάτα κτλ) όπως στο Σταυρό του Νότου, στο Ξυλουργείο στη Θεσσαλονίκη, στο Κύτταρο, στο Rodeo, στο Λυκαβηττό κτλ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ “LIVE” ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΕΣ…
15/11/2009 Κύτταρο: Μαζί του εμφανίστηκαν και οι φίλοι του: 
In Vox, Δημήτρης Καρράς, Μάνος Ξυδούς, Ελένη Πέτα, Απόστολος Ρίζος, Σπυριδούλα, Υπόγεια Ρεύματα.
02/11/2007 Κύτταρο: 30 χρόνια Σπυριδούλα guests: Γιάννης Αγγελάκας – Μπάμπης Στόκας – Γιάννης Γιοκαρίνης – Κώστας Χρονόπουλος
08/09/2006 Λυκαβηττός: Μπάμπης Στόκας και Σχέδιο Γάμμα – Guests: Σταμάτης Κραουνάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μελίνα Ασλανίδου, Υπόγεια Ρεύματα, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Χρονόπουλος
03/09/2006 Πάρκο Τρίτση: φεστιβάλ “MAMA AFRICA” support στον Omar Faruk Tekbilek

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog