Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Eρώτηση στην Βουλή του Κυριάκου Βελόπουλου για το Φράγμα του Ασωπού

- Advertisement -

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ρωτά να μάθει τι έχει συμβεί στο Φράγμα του Ασωπού και πότε υπολογίζεται να παραδοθεί το έργο.

Θεσσαλονίκη, 22/11/2022

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: «Διακοπή εργασιών κατασκευής στο φράγμα Ασωπού Κορινθίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Συμφώνως δημοσιευμάτων, διακόπηκαν οι εργασίες κατασκευής του Φράγματος του Ασωπού και απολύεται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο έργο, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου είχε παραταθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2022 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ύστερα από αίτημα του αναδόχου. Το χαρακτηρισμένο έργο ως Εθνικού Επιπέδου με την ολοκλήρωση της κατασκευής του θα αρδεύει 50.000 στρέμματα καλλιεργούμενης έκτασης στην πεδινή Κορινθία και θα εξυπηρετούνται περισσότερες από 4.000 αγροτικές οικογένειες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε αν πράγματι έχουν διακοπεί οι εργασίες κατασκευής του φράγματος του Ασωπού Κορινθίας, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, κι αν ναι, πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε γενικότερα το ζήτημα της αναγκαιότητας συνέχισης και ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου στον προβλεπόμενο χρόνο;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog