• 7 «Πάρκα Τσέπης» στο δήμο Κορινθίων
  • Η πόλη γίνεται περισσότερο «πράσινη», η ποιότητα ζωής των κατοίκων αναβαθμίζεται

 

«Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο που μου εμπιστεύθηκε το project, ευχαριστώ τον Δημόπρακτο μέσω του οποίου υλοποιούμε το έργο και όλα τα στελέχη του τμήματος που εργάστηκαν προκειμένου να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυψαν. Κατορθώσαμε  να εντάξουμε το έργο και να χρηματοδοτηθούμε σε ποσοστό 80%. Τα μικρά πάρκα αλλάζουν την εικόνα της πόλης, αναβαθμίζουν τους μικρούς κοινόχρηστους χώρους και προσεφέρουν στους πολίτες σημεία όπου μπορούν να περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Παπαιωάννου.

Τα επιλεγμένα σημεία δημιουργίας των Πάρκων Τσέπης είναι:

  1. Πάρκο επί της οδού Λ. Αθηνών (έναντι Νοσοκομείου Κορίνθου)
  2. Πάρκο επί των οδών Κροκιδά και Σίνα
  3. Πάρκο επί των οδών Κ. Παλαμά και Πατρών
  4. Πάρκο οδού Πελλήνης
  5. Πάρκο επί των οδών Λ. Αθηνών και Σμύρνης στον Συνοικισμό
  6. Πάρκο οδού Σοφοκλέους στα Αγγιανιώτικα
  7. Πάρκο επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως (1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου)

 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 247.684 ευρώ, η χρηματοδότηση είναι 198.147 ευρώ και η ίδια συμμετοχή του δήμου Κορινθίων 49.537 ευρώ . Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ» επιμελήθηκε των Μελετών του έργου και των λοιπών τεχνικών στοιχείων διαμέσου προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Κορινθίων.

«Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση που στοχεύει στο να κάνουμε την πόλη μας περισσότερο «πράσινη». Τα 7 μικρά πάρκα αναμένουμε να είναι έτοιμα την Άνοιξη του 2023. Στις ενέργειες που προχωρούμε άμεσα είναι η ένταξη τους στον προυπολογισμό του δήμου και αμέσως μετά η δημοπράτηση. Το project των Πάρκων Τσέπης επιδιώκουμε να λειτουργήσει για το δήμο Κορινθίων πιλοτικά ώστε να παρέμβουμε έπειτα και σε άλλα σημεία του δήμου μας» είπε στην δική του τοποθέτηση ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του Δημόπρακτου και Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορινθίων Νεκτάριος Σπηλιόπουλος.

 

Πρέπει να σημειωθεί πως η κατασκευή των πάρκων ακολουθεί τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναβαθμίζοντας το περιβάλλον και εξυπηρετώντας συγκεκριμένες χρήσεις (ελεύθερος χρόνος, ξεκούραση, παιχνίδι για τα παιδιά, αθλητισμός, μικρά πολιτιστικά δρώμενα). Εξαιτίας του μικρού τους μεγέθους, τα 7 Πάρκα Τσέπης θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, ως ένας μηχανισμός βελτίωσης του μικροκλίματος της γειτονιάς.

Επί προσθέτως ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι ανθρώπινοι παράγοντες προσπάθησαν να «βάλουν τρικλοποδιά» στο έργο αυτό, ενώ σε ερώτηση του loutrakiblog για το ποιοι είναι αυτοί, απάντησε πωςς δεν είναι της παρούσης. Θα τα πούμε στο μέλλο, είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

Σε ερώτηση επίσης του loutrakiblog αν είναι ικανοποιημένος από τη γενικότερη εικόνα του πρασίνου στην Κόρινθο, τρία χρόνια μετά τις εκλογές, απάντησε, πως έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν ακόμη περισσότερα.