Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ημερίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα ‘’ Το μυστικό της πετυχημένης επιχείρησης: Πώς να διασφαλίσεις την ευημερία της επιχείρησης σου! ‘’

- Advertisement -

Με ιδιαίτερη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα ‘’ Το μυστικό της πετυχημένης επιχείρησης: Πώς να διασφαλίσεις την ευημερία της επιχείρησης σου! ‘’,

που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας, μαζί με την εταιρεία ΜΕΧΧ, την FOCUS BARI, την ΙΕΚ ΑΧΙΑ και την Tourix την Τετάρτη στις 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα ‘’Γιάννης Λαρσινός’’ του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

 

Κόσμος από το τοπικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, αλλά και εργαζόμενοι Κορινθιακών επιχειρήσεων συμμετείχαν στην ημερίδα και στο πάνελ των ομιλητών.

 

Το μήνυμα ήταν σαφές: Μια πετυχημένη επιχείρηση είναι μια επιχείρηση με ικανοποιημένους και χαρούμενους εργαζόμενους.

 

Το κοινό και τους ομιλητές καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηριου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης με τον χαιρετισμό και την εναρκτήρια ομιλία του και  υπογράμμισε ότι η υγεία είναι βασική προϋπόθεση για την ατομική και κοινωνική ανάπτυξη ενώ είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομία.

 

Η κα Αρχοντία Καλοσκάμη, EU Project manager στο ΚΔΒΜ ΑΞΙΑ,  παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα EUNOIA για την ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας, στο οποίο το Επιμελητήριο Κορινθίας συμμετείχε όπως και τον οδηγό του προγράμματος που περιέχει χρήσιμα tools και συμβουλές για τους εργοδότες για να φροντίσουν την ψυχική υγεία των εργαζόμενων τους.

 

Η κα Χριστίνα Πατίτσα, Ph.D., MA Οργανωσιακή Ψυχολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα του ΙΕΚ ΑΧΙΑ, υποστήριξε την σημαντικότητα της ψυχικής υγείας και ανέλυσε τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να συλλέξουν πληροφορίες από τους εργαζομένους στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

 

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε η κα Ξένια Κούρτογλου, Ειδικός στην Ψυχική Ανθεκτικότητα, η οποία παρουσίασε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με το bullying στον εργασιακό χώρο.

 

Στην συνέχεια, ο ιδρυτής της Κορινθιακής εταιρείας Tourix, κος Σταύρος Κεφάλας, με γλαφυρή αναπαράσταση, εξήγησε την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η εταιρεία του και ανέφερε καλές πρακτικές που κινητροποιούν τους εργαζόμενους της εταιρείας του.

 

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κα Κούρτογλου η οποία παρουσίασε πρακτικές συμβουλές για το  πως μπορεί να χτίσει κανείς την ψυχική ανθεκτικότητα στο χώρο εργασίας.

 

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την ημερίδα, μπορούν να το κάνουν μέσα από το Facebook του Επιμελητηρίου Κορινθίας όπου υπάρχει το σχετικό βίντεο.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog