• Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Κόρινθο.
  • Καθαρά για μικροπολιτικές σκοπιμότητες;
  • Γιατί δεν ήθελαν την παιδική χαρά στο Σοφικό οι 13 σύμβουλοι;

Aκόμα και αν υπάρχει ήδη μία, σε μεγάλη απόσταση, τι τους πείραζε να φτιαχτεί επιπλέον μία; Mήπως απλά θέλουν να μπλοκάρουν τη διαδικασία εν όψει εκλογών ο καθένας για τους δικούς του λόγους;

Mηπως επειδή δεν απομένει άλλος δρόμος για τη δημοτική αρχή του Β. Νανόπουλου αλλά να φέρει εκ νέου το θέμα, αφού ο Νόμος υπαγορεύει ρητώς ότι δεν μπορεί να εισαχθεί για τρίτη φορά θέμα το οποίο καταψηφίστηκε δύο φορές, χωρίς αλλαγή. Η διαδικασία του ορκωτού εκτιμητή είναι και χρονοβόρα και κοστοβόρα. Για ποιο λόγο οι 13 σύμβουλοι σύρουν το δήμο σε δαπανηρές διαδικασίες;

Ξεκίνησε στις 12:00 και ολοκληρώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι η δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κορίνθου με ένα και μοναδικό θέμα, την αγορά οικοπέδου στο Σοφικό για την δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς.

Η αυξημένη πλειοψηφία η οποία ήταν απαραίτητη δεν επετεύχθη, 20 από τους 33 συμβούλους είπαν ναι ενώ χρειάζονταν 22. Οι 13 σύμβουλοι είτε με την απουσία τους, είτε με την άρνηση τους είτε με την αποχή τους, εμπόδισαν την αγορά του οικοπέδου που θα έδινε στα παιδιά του Σοφικού παιδική χαρά σύγχρονη και ασφαλή για να περνούν τις ώρες τους!

Οι 13 σύμβουλοι που απουσίαζαν – απείχαν, είναι σαφές πως σε αυτά τα παιδιά πρέπει να απολογηθούν, να απαντήσουν εάν η παιδική τους χαρά έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και εκλογικής σκοπιμότητας.

 

Tην αγορά του οικοπέδου ψήφισαν όλοι του Νανόπουλου, Κεφάλας και Λύτρα (παράταξη Πνευματικού). Eυλογα λοιπόν η κυρία Λύτρα γιατί διαφοροποιήθηκε; Eπειδή είναι από το Σοφικό μόνο:

Την αγορά οικοπέδου δεν ψήφισαν:

Σύσσωμη η παράταξη Σταυρέλη και οι σύμβουλοι: Νίκος Σταυρέλης, Παναγιώτης Λαμπρινός, Δημήτρης Μανωλάκης, Γεωργία Στριμενοπούλου, Γιώργος Μουρούτσος, Μιχάλης Δόντης, Μαρίνος Κονδύλης.

Ο πρώην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός με την αιτίαση πως «δεν ψηφίζει δια περιφοράς» αν και στο παρελθόν έχει μετάσχει σε ανάλογη διαδικασία. Τι άλλαξε σήμερα, ειλικρινά θα θέλαμε να μας πει ο έμπειρος πρώην δήμαρχος.

Ο Ανεξάρτητος Σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης.

Οι εκλεγμένοι με την παράταξη Πνευματικού Χρήστος Μελέτης και Ηλίας Μπουρσέ.

Η δημοτική σύμβουλος Πόλυ Δαγκοπούλου Τσόγκα.

Λευκό ψήφισε η δημοτική σύμβουλος Βιβή Τζέκου. Tι σημαίνει το «λευκό» σε μια τέτοια διαδικασία, όταν το ΚΚΕ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για πολλούς και δημόσιους χώρους άθλησης για τις λαϊκές οικογένειες.

 

Απίστευτα πράγματα…..

 

Χ@ra