Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο στο Μέγαρο Μουσικής (φωτο)

- Advertisement -

Αποκλειστικό ρεπορτάζ

Στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη χαρά από σπουδαστές και καθηγητές του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου, η διάλεξη της Κορίνθιας Δρ. Γεωργίας Γιαννακοπούλου στον τομέα της Παιδαγωγικής του Πιάνου και της λόγιας ελληνικής μουσικής , με θέμα , “Έργα Ελλήνων Συνθετών του 20ου & 21ου αι. που απευθύνονται σε παιδιά”.

Η διάλεξη αφορούσε στη διδακτορική διατριβή της ερευνήτριας με τίτλο « Έργα Ελλήνων συνθετών του 20ου & 21ου αιώνα για πιάνο, που απευθύνονται σε παιδιά. Μορφολογική ανάλυση, ζητήματα ύφους, τεχνικής και ερμηνείας. Επιλεγμένη ηχογράφηση έργων » , που εκπονήθηκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Η διάλεξη συνοδευόταν από συναυλία σπουδαστών πιάνου του Σύγχρονου Κορινθιακού Ωδείου με 23 έργα Ελλήνων Συνθετών. Η μουσική του Μ. Καλομοίρη, Μ. Βάρβογλη, Γ. Κωνσταντινίδη, Γ. Α. Παπαϊωάννου, Γ. Σισιλιάνου, Γ. Αρβανιτάκη, Σπ. Μάζη, Αλ. Καλογερά, Κ. Σφέτσα & Π. Βεντούρα πλημμύρισε τον φιλόξενο χώρο της Αίθουσας Διδασκαλίας και απέδειξε πως η ελληνική μουσική για πιάνο είναι αποτέλεσμα γνώσης, έμπνευσης και άριστης τεχνικής των δημιουργών τους!

Στην διάλεξη παρευρέθηκαν οι συνθέτες Παύλος Βεντούρας & Σπύρος Μάζης, ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Νίκος Πουλάκης και η κιθαρίστα και συνθέτρια Εύα Φάμπα .
Απέστειλαν τον χαιρετισμό τους οι συνθέτες Κυριάκος Σφέτσας & Αλέξανδρος Καλογεράς, καθώς και οι απόγονοι σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, Λίνος- Αλέξανδρος Σισιλιάνος & Χαρά Καλομοίρη.

Ρεπορτάζ για το LB -επιμέλεια-σύνταξη-φωτο- Τσέτσι Τσάνκοβ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog