Η χρήση φίλτρων προβλέπεται για τον καθαρισμό του λειτουργικού κλίματος του οχήματος από τους διάφορους τύπους που μπορεί να εισέλθουν στο πλαίσιο είτε από εξωτερική άποψη είτε από το εσωτερικό,

λόγω της φθοράς των κινούμενων μερών, για παράδειγμα των σιφώνων ή των φυσητήρων του πλαισίου ψύξης. Ταυτόχρονα, υπάρχουν επίσης εξαρτήματα κοσκίνισης που μπορούν να συγκρατήσουν υγρασία και αέρια. όπως οι άνθρωποι χρειάζονται οξυγόνο για να εισπνεύσουν, έτσι και ένα όχημα χρειάζεται οξυγόνο για το σύστημα καύσης.

Το κανάλι αέρα εμποδίζει την άφιξη τυχόν ζωυφίων, σκόνης, σωματιδίων, άμμου ή σκουπιδιών στον κινητήρα και εγγυάται έναν αξιοπρεπή συνδυασμό αέρα και καυσίμου για να βοηθήσει την εκτέλεση. Τα φίλτρα αέρα οχημάτων διατίθενται σε διάφορα σχήματα: σανίδες, στρογγυλά ή σε σχήμα βαρελιού.

 

Πώς λειτουργούν τα φίλτρα του και γιατί πρέπει να τα αλλάζετε

 

Το κανάλι καταφυγής καθαρίζει τον αέρα που εισέρχεται στο εσωτερικό του οχήματός σας μέσω της θέρμανσης και της ψύξης. Φιλτράρει τα υπολείμματα, τη σκόνη και άλλα αιωρούμενα σωματίδια. Στην περίπτωση που έχετε ένα κανάλι καταφυγής με ενεργό άνθρακα, συλλαμβάνει επίσης τα καυσαέρια και τις μυρωδιές.

 

 Φίλτρα στο αυτοκίνητό σας 

  • Φίλτρο αέρα κινητήρα. Το κανάλι αέρα του κινητήρα εμποδίζει τη σκόνη, τα άχρηστα αντικείμενα, τη σκόνη, ακόμη και τα έντομα να εισέλθουν στη συγκέντρωση του κινητήρα σας.
  • Φίλτρο αέρα καμπίνας. . Το κανάλι αέρα καταφυγής στο όχημά σας γεμίζει ως όριο μεταξύ των ταξιδιωτών και των εξωτερικών τοξινών του οχήματος.
  • Φίλτρο λαδιού. το κανάλι λαδιού προορίζεται για την απομάκρυνση των ρύπων και των άχρηστων αντικειμένων από το λάδι που λιπαίνει τον κινητήρα. Το καθαρό λάδι είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη του οχήματός σας, και το κανάλι διατηρεί το λάδι καθαρό και το όχημά σας να τρέχει όπως αναμένεται.

Βίντεο από το autodoc.gr

 

Όταν ήρθε η ώρα να αλλάξετε.

 

Κανονικά, τα φίλτρα αέρα πρέπει να αντικατασταθούν σε περίπτωση οποιασδήποτε βλάβης. Παρόλα αυτά, για να διατηρήσετε την πιο αξιοσημείωτη δυνατή έκθεση του οχήματός σας, επιβάλλεται η αντικατάσταση των φίλτρων αέρα ουσιαστικά κάθε 12.000 έως 15.000 μίλια (19.000 έως 24.000 χλμ.).

Μια μείωση στην παρουσίαση των απλών πλαισίων μπορεί να δείξει βλάβη στα εξαρτήματα. Για παράδειγμα, τα σπασμένα εξαρτήματα καναλιών των πλαισίων εισαγωγής αέρα και παροχής καυσίμου προκαλούν προβλήματα στην ανάπτυξη του συνδυασμού καυσίμου-αέρα και έτσι μειώνουν την ισχύ του κινητήρα, αυξάνουν τη χρήση καυσίμου και μειώνουν τις μοναδικές ιδιότητες του οχήματος. Κατά καιρούς, εμφανίζονται επιπλέον υπολειτουργίες στην εκκίνηση. Αν υποθέσουμε ότι το όριο του καναλιού αέρα του καταφυγίου έχει μειωθεί, μπορεί να δείτε να μαζεύεται σκόνη στο ταμπλό, να θολώνουν τα παράθυρα όταν υπάρχει υγρασία στον αέρα.

 Πώς να αλλάξετε το φίλτρο

  1. Άνοιγμα του καπό ενός οχήματος|Άνοιγμα του καπό
  2. Βρείτε το κιβώτιο αέρα.
  3. Απομακρύνετε το κάλυμμα του καναλιού αέρα.
  4. Αφαιρέστε το κανάλι αέρα.
  5. Καθαρίστε τη θήκη του καναλιού αέρα.
  6. Αντικαταστήστε το κανάλι.
  7. Αλλάζετε το κανάλι κάθε 50.000 χιλιόμετρα (30.000 μίλια) ή περίπου μία φορά το χρόνο.