Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η αλήθεια για το 12ο δημοτικό Κορίνθου…πίσω από τις κάμερες (Video)

- Advertisement -

Όλοι παρακολουθήσαμε χθες τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν  στο 12ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου, μάλιστα με πανελλαδική κάλυψη αφού προσκλήθηκε η ΕΡΤ  για να καλύψει το ρεπορτάζ!

Επιτόπια ήταν και η παρουσία του δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου.

Πώς άρχισε όλη αυτή η ιστορία, έχει σημασία να το διευρενήσουμε αφού αδιάσειστα στοιχεία έχουν αποκαλύφθεί, όχι εντός του ανώτατου πολιτικού οργάνου του δήμου, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο facebook.

Αρχικά γονείς δημοσιοποίησαν φωτογραφίες του σχολείου στο διαδίκτυο, αναζητώντας λύση άμεση.

Στη συνέχεια τo θέμα ανακίνησε ο κ. Πανταζήςαναδημοσιεύοντας τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο του 12ου δημοτικού σχολείου λέγοντας πως ως μηχανικός ήλεξγε το κτίριο και ανακάλυψε κακοτεχνίες που χρήζουν επισκευών.  Εν αρχή καλώς εποίησε. Μάλιστα εις επίρρωσιν του λόγου του, επικαλέσθηκε όχι τις προβλέψεις των σεισμολόγων για μεγάλο σεισμό τα επόμενα χρόνια, αλλά το πρόσφατο περιστατικό με το θάνατο ενός μικρού αγοριού στις Σέρρες. Το οποίο σκοτώθηκε από έκρηξη του λέβητα. (Ατυχής ο παραλληλισμός, ή εσκεμμένος;)

Η ανάρτηση του Βασίλη Πανταζή

Την προηγούμενη εβδομάδα και ορμώμενος από τις φωτογραφίες που ανήρτησαν στο διαδίκτυο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και συνδημότες μου για το 4ο και 12ο Δημοτικά σχολεία στο Συνοικισμό, επισκέφτηκα το συγκρότημα των σχολείων σε ώρα λειτουργίας ώστε να επιθεωρήσω στα πλαίσια της ειδικότητας μου (Πολιτικός Μηχανικός Δομοστατικός) τα κτίρια.
Η διευθύντρια και οι δάσκαλοι με φανερή την αγωνία και την ανησυχία τους για την κατάσταση, με βοήθησαν και μου υπέδειξαν τα σημεία.
Αφού πραγματοποίησα τον οπτικό έλεγχο, τους συνέστησα να απευθύνουν επιστολή στον Δήμο με την οποία να ζητούν αρχικά την ΑΜΕΣΗ προσωρινή ενίσχυση με κατάλληλα μεταλλικά ικριώματα των υποστυλωμάτων τα οποία φαίνονται στη φωτογραφία. Υπόψη ότι τα υποστυλώματα στηρίζουν γέφυρα την οποία χρησιμοποιούν για την είσοδο τους στην τάξη από το προαύλιο τα παιδιά, ενώ ανάμεσα σε αυτά και κάτω από την πλάκα παίζουν στα διαλείμματα.
Δεν θέλησα μέχρι τώρα να δημοσιοποιήσω τις ενέργειες αυτές, προκειμένου να μην εμπλακεί το σχολείο με τα παιδάκια και τους δασκάλους του σε πολιτικές αντιπαραθέσεις.
Εξάλλου υπάρχουν τόσα πολλά να αντιπαρατεθώ με την σημερινή δημοτική αρχή που δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Από το μηδενικό έργο; Από τις άθλιες συμπεριφορές; Από την «ασυλία» σε εργολάβους; Από τον ορυμαγδό των απευθείας αναθέσεων;
Έτσι προτίμησα να κάνω αθόρυβα ότι μπορούσα στα πλαίσια της ευθύνης μου σαν μέλος της τοπικής κοινωνίας για την προστασία των παιδιών.
Όμως το πρόσφατο τρομερό περιστατικό με θύμα το παιδάκι αλλά και η συνείδηση μου, επιβάλλουν να πάρω δημόσια θέση και να ζητήσω να «τσακιστούν» να κάνουν ΧΘΕΣ τις απαραίτητες επεμβάσεις, ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ασφάλεια για τα παιδιά και τους δασκάλους τους. Και μέχρι να γίνει αυτό, να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην πλησιάζουν τα παιδάκια τα σημεία που έχουν αυτές τις τεράστιες δομικές βλάβες.
Και φυσικά να τους (ξανα)θυμίσω να προβούν άμεσα στον ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ όλων των σχολείων, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Τις φωτογραφίες θα δημοσιοποιήσω και σε όλες τις επιστημονικές ομάδες στις οποίες είμαι μέλος, ώστε τουλάχιστον η δημόσια κατακραυγή να τους κάνει να κουνηθούν μακριά από τους φωτογραφικούς φακούς και τις κάμερες και να ασχοληθούν, έστω αυτό το λίγο διάστημα που τους απομένει, με τα καθήκοντα τους.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ.

 

Εφτασε λοιπόν η ΕΡΤ και τα τοπικά κανάλια στο 12ο δημοτικό σχολείο, έκαναν δηλώσεις ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος για να εξηγήσουν ότι οι φωτογραφίες των κολονών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι αποτέλεσμα των ελέγχων που έχουν ήδη γίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Για να δούμε το σαθρό, έπρεπε να σκαφτεί αρκετά, είπε ο δήμαρχος. Ποιος καθαίρεσε τα σαθρά; Tα καθαίρεσε η υπηρεσία του δήμου. Εχουν γίνει όλες οι ενέργειες από το δήμο και έχει ληφθεί κάθε μέριμνα, τονισε.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής

“Δεν θα σας πω την άποψή μου, θα σας πω την αλήθεια”
Συνοδευόμενος από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πούρο και τον ειδικό συνεργάτη Κώστα Παπασταμόπουλο, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βρέθηκε νωρίτερα στο σχολικό συγκρότημα του 12ου δημοτικού σχολείου στο Συνοικισμό.
Συνομίλησε και ενημέρωσε δια ζώσης τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τις ενέργειες που έχουν γίνει στην κατεύθυνση εντοπισμού, καταγραφής, πρώτης παρέμβασης και συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος με την εγκατάσταση του εργολάβου την προσεχή Τρίτη.
Η ίδια ενημέρωση έγινε και στα Μέσα Επικοινωνίας που βρίσκονταν στο χώρο.
Απο πλευράς σχολείου το παρών έδωσε ο αναπληρωτής διευθυντής.
Όλοι συνηγόρησαν πως κοινός στόχος είναι η ασφάλεια των μαθητών και οι ενέργειες όλων αυτόν τον στόχο υπηρετούν.
Αποψή μας είναι ότι όλα τα δημοτικά κτίρια, τα σχολεία κλπ πρέπει να είναι άρτια και να ελέγχονται συνεχώς. Θα πρέπει όμως όταν εντοπίζεται ένα πρόβλημα να κατατίθεται αρμοδίως. Αν δεν επιτευχθεί λύση, η διαπιστωθεί αδιαφορία από τους ιθύνοντες, τότε προχωράς σε άλλες λύσεις όπως η πανελλαδική δημοσιοποίηση για να ασκήσεις πιέσεις.
Εγινε κάτι από όλα αυτά, οι κάποιοι ενήργησαν αυτοβούλως και για άλλους σκοπούς, αντιπολιτευτικούς. Είναι το ενδιαφέρον τους τόσο μεγάλο και ο πόθος τους τόσο διακαής που διασύροντας την πόλη τους πανελλαδικά χαίρονται; Tι επιθυμούν;
O αναπληρωτής διευθυντής δε, στήριξε τους ισχυρισμούς του δημάρχου ότι γίνονται εργασίες και μελέτες για την επισκευή του σχολείου. Τον ρώτησε ο ίδιος ο δήμαρχος δημόσια ενώπιων των τηλεοπτικών καναλιών.
Να αναφέρουμε δε, πως κάποιοι χαμογελούσαν με την αγωνία των γονιών. Αλγινή εντύπωση προκαλούν όλα αυτά, κάνοντας μας να καταλήξουμε σε ασφαλή ίσως συμπεράσματα για τους σκοπούς της ανωτέρω δημοσιοποίησης.
Γονείς που βρέθηκαν στο σημείο, ευχαρίστησαν το δήμαρχο για τις ενέργειες του, τις οποίες δεν γνώριζαν!!! γι΄αυτό και η ανησυχία τους.
Οπως έχουμε ξαναγράψει εν όψει εκλογών, συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στην Κόρινθο, αλλά αυτή τη φορά η αντιπαράθεση τείνει να φτάσει στα όρια της τυμβωρυχίας…..και αυτό πρέπει να τους προβληματίσει όλους!
Δείτε πλάνα που δεν έδειξαν οι κάμερες, δείτε τις δηλώσεις του δημάρχου και του αντιδημάρχου
Χ@r@
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog