• Ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκεται καθοδόν, με στόχο να ξεκινήσει η παραγωγή τους σε γυαλί και pet – κάπου στο τέλος του β’ εξαμήνου 2023

Eπιστρέφει η παραγωγή των αναψυκτικών και χυμών της Pepsico στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στο ιστορικό εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι Κορινθίας, όπως ανέφερε στο Loutrakiblog.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

Η εταιρεία NU Aqua, πρόεδρος της οποίας είναι ο Δημήτρης Μπαμπάκος, προχωρά στη δεύτερη φάση της επένδυσης της στις εγκαταστάσεις στo Λουτράκι, που μετά από 10 χρόνια όπου παρέμεναν κλειστές άναψαν ξανά τις μηχανές, παράγοντας το νερό «Eonio Λουτράκι» με πωλήσεις 25 εκατομμυρίων φιαλών το πρώτο 5μηνο.

Η δεύτερη φάση αφορά την παραγωγή των αναψυκτικών της shoppingmode Pepsi και ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός βρίσκεται καθοδόν, με στόχο να ξεκινήσει η παραγωγή τους σε γυαλί και pet – κάπου στο τέλος του β’ εξαμήνου 2023.

Την τελευταία εξαετία η παραγωγή των αναψυκτικών της PepsiCo έχει μεταφερθεί σε γειτονικές χώρες και συγκεκριμένα σε Ρουμανία και Πολωνία.

 

Το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα

 

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, άνοιξε ξανά τις πόρτες του μετά από 10 χρόνια, στο Λουτράκι, το ιστορικό εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού «ΚΑΡΑΝΤΑΝΗ». Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, οι Υφυπουργοί της Κορινθίας, υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργάτες και εργαζόμενοι.

Το πρώτο εργοστάσιο εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στην Ελλάδα – κι ένα από τα πρώτα της Ευρώπης – που ιδρύθηκε από τον Κλέαρχο Καραντάνη το 1907, υπήρξε σημείο αναφοράς για το Λουτράκι και αυτή του η ιδιότητα αναβιώνει σήμερα, με την επένδυση της Ν.U.Aqua 

 

Το ντιλ με το οποίο ο «αθόρυβος» επενδυτής N.U. AQUA – Δημήτρης Μπαμπάκος, που έχει τη στήριξη γερμανικών κεφαλαίων θέλει να ανακατέψει την «τράπουλα» στην αγορά εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών

Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται: Πέτρος Τζιτζικώστας (μέτοχος N.U.Aqua), Μαρία Τόκτωρ (μέτοχος N.U.Aqua), Oliver Boeckmann (μέτοχος N.U.Aqua), Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Μπαμπάκος (κύριος μέτοχος N.U. AQUA), Jan Wettstein (πρόεδρος τράπεζας VR Bank Bad Salzungen) και Δέσποινα Τσαγγάρη, Γενική Διευθύντρια της Pepsico Hellas

 

Ο νέος επενδυτής, που εξαγόρασε το εμφιαλωτήριο σε μία συμφωνία 20 εκατ. ευρώ που αναμένεται να φθάσει τα 55 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των σχεδιαζόμενων επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της μονάδας εμφιάλωσης με νέες γραμμές παραγωγής.

Η εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη,  αποτελεί μέλος ενός πολυσχιδούς δικτύου επιχειρήσεων, υποστηριζόμενο από ελληνικά και -κυρίως- γερμανικά κεφάλαια, που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των αερομεταφορών και του real estate.

 

Το σχήμα των επενδυτών ήδη έχει προχωρήσει σε επενδύσεις περίπου 80 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα την τελευταία διετία, που δραστηριοποιείται αναζητώντας ευκαιρίες. Αφενός επιχειρεί να επαναφέρει το πολύπαθο πρότζεκτ των υδροπλάνων στη χώρα. Για το σκοπό αυτό έχει εξαγοράσει τα Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον Άκτωρα και προχώρησε στην ίδρυση της Grecian Air Seaplanes. Μία επένδυση που σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται να φθάσει τα 180 εκατ. ευρώ.

 

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το σχήμα των επενδυτών επιδιώκει να προχωρήσει και σε επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο με πρότζεκτς τα οποία μπορεί να φθάσουν τα 250 εκατ. ευρώ.

 

X@ra