Ολημερίς το κτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν…

Έτσι λοιπόν και με τον δρόμο Σχίνου-Αλεποχωρίου,ένα δρόμο ζωτικής και στρατηγικής σημασίας που με μπαλώματα και κακοτεχνίες προσπαθούν να τον κρατήσουν ανοικτό.

Ποιοί φταίνε που σε κάθε έντονη βροχόπτωση ο δρόμος κλείνει ή καταντά επικίνδυνος για την διέλευση των οχημάτων;

Φυσικά όλοι όσοι κυβερνούν,από τον δήμο και την περιφέρεια εώς και την κυβέρνηση.

Κανένας από όλους αυτούς δεν έχει αντιληφθεί πόσο σημαντικός είναι αυτός ο δρόμος για να ζήσει ο Σχίνος. Κόβεται ο δρόμος, σταματά να αναπνέει ο Σχίνος!

Και όταν μιλάμε για Σχίνο δεν μιλάμε για ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό,ο πληθυσμός του όλα τα Σαββατοκύριακα του έτους και τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες είναι πληθυσμός κωμόπολης και όχι χωριού.

 

Ξεχνούν επίσης οι αγαπημένοι μας αιρετοί,το γεγονός ότι στην μεγάλη φωτιά της Κινέτας το 2018,υπήρξε εκτροπή οχημάτων γιατί είχε κλείσει Νέα και Παλιά εθνική οδός και πέρναγε όλη η Ελλάδα από αυτόν τον δρόμο.Μα τι ντροπή!

Και εδώ θα πρέπει να δούμε την ουσία βλέποντας τον χάρτη της γεωγραφίας.

Στρατηγικής σημασίας είναι συνολικά ο δρόμος που συνδέει το Λουτράκι με το Αλεποχώρι και όλη αυτή η αρτηρία θα έπρεπε να ήταν ένας φαρδύς καλοφτιαγμένος δρόμος.

Δεν ζητάμε εθνική οδό κύριοι υπεύθυνοι.

Είναι ντροπή να περνάνε τα οχήματα μέσα από τα σοκάκια της Περαχώρας ή των Πισίων όπου σε κάποια σημεία ο δρόμος είναι τόσο στενός που περνάει μόνο ένα όχημα…

Τέλος,ένα μερίδιο ευθύνης έχουν και οι ίδιοι οι κάτοικοι του Σχίνου αφού δεν είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να απαιτήσουν το αυτονόητο.

Ας αφήσουν πίσω τις διχόνοιες(ελληνικό γνώρισμα)και ας δείξουν την αποφασιστικότητά τους ενόψει των εκλογών που έρχονται.Άλλη λύση δεν υπάρχει.

mifi